Vural Yıldırım Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Üniversitemizin 19. Kuruluş Yıl Dönümü Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Vural Yıldırım Resim Sergisi 14 Ekim 2014 Salı günü açıldı.

Türkiye ve Avrupa'nın birçok kentinde açtığı sergilerle, eğitim ve sanat dünyasının önemli isimlerinden birisi olan Vural YILDIRIM'ın 73 eserden oluşan Resim Sergisi, 21 Kasım 2014 tarihine kadar Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Galeri Işık Şile'de sanatseverler tarafından izlenebilecek.

Vural Yıldırım Kimdir?

• Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin Yüksek Resim Bölümünü kazanarak 1973'te mezun oldu.
  • 1973-1978 yılları arasında beş yıl ortaöğretim kurumlarında Resim-İş Öğretmenliği yaptı.
  • 1978-82 yılları arasında Fikirtepe Atatürk Eğitim Enstitüsü, Atatürk Yüksek Öğretmen Okulu'nda öğretim görevliliğinin yanı sıra idari görevlerde bulundu.
  • 1982'de Marmara Üniversitesi'nin kuruluşu ile Atatürk Eğitim Fakültesi bünyesinde, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Eğitimi Anasanat dalında bölüm başkan yardımcılığı ve öğretim üyeliği görevini sürdürdü.
  • 1984'te Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Sanatta Yeterlik Programını tamamladı ve 1988'de yardımcı doçent oldu.
  • 1999 yılında 26. hizmet yılında kendi isteği ile emekli oldu.
  • 2004-2011 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin kuruluşunda görev alarak 7 yıl öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yaptıktan sonra görevinden ayrıldı.
  • Yurtiçinde ve yurtdışında, 27 kişisel olmak üzere 220'den fazla grup ve karma sergilere katıldı.
  • Sanat ve sanat adı altında 27 televizyon programı yaptı.
  • Ulusal ve uluslararası pek çok sempozyuma katıldı.
  • (SASAV) Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı kurucu üyeliği ve iki dönem başkanlık yaptı.
  • Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.