8.Gülen Çocuk Şenliği ile Dünya Çocukları Buluştu!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, dünyanın çeşitli bölgelerinden engelli-engelsiz çocukları İstanbul'da bir araya getirerek "Engelli çocukların eşit yaşam haklarının önündeki engellerin kaldırılması" mesajının ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurulması, ülkemizin, kültürümüzün, konukseverliğimizin tanıtılmasını amaçlayan 8. Gülen Çocuk Şenliği, 14-17 Nisan 2014 tarihlerinde Üniversitemizin katkılarıyla gerçekleşti.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile FMV Işık Üniversitesi ortaklığında 14-17 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşen 8. Gülen Çocuk Şenliği'nde 50 gönüllü öğrencimiz üniversitemizi temsil etti. Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerden 7-15 yaş arası engelli - engelsiz çocukların katıldığı 8. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği boyunca "Gülen Çocuk" larla çeşitli sanatsal ve kültürel aktiviteler yapıldı.

Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği'ne, ülkemizde büyükelçilikleri bulunan ülkelerin ortopedik, işitme, konuşma, görme ve zihinsel engelli çocukları ve yetkilileri katıldı. İstanbul başta olmak üzere Anadolu'nun çeşitli bölgelerindeki ilk ve orta öğretim okullarının engelli-engelsiz öğrencileri ve refakatçilerinin katıldığı şenlikte, tüm çocukların ayrım gözetmeksizin birbirleriyle kaynaşması sağlandı.

Şenlik boyunca hazırlanan program çerçevesinde İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginlikleri yapılan gezilerle anlatıldı. Uluslararası Gülen Çocuk Konseyi toplantısı ile engelliler dünyasındaki gelişmeleri paylaşıldı.

Galaya Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kaytaz ve Işık Üniversitesi öğrencileri katıldı. Gecenin düzenlenmesinde sponsor olan Işık Üniversitesi adına, Rektör Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak teşekkür konuşması yaptı.

Geceye Azerbaycan, Bosna Hersek, Endonezya, Gürcistan, İngiltere, Kosova, Macaristan, Makedonya ve Romanya'dan da okullar katıldı.