Işık'lılar ile İş Dünyası Arasındaki Köprü Kariyer Günleri '14

Işık Üniversitesi öğrencilerinin, kendilerini bekleyen kariyer alternatifleri hakkında bilgilendirmek ve onlara iş dünyasının önde gelen şirketlerini tanıma fırsatı sağlamak amacıyla Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından 8 – 9 Nisan tarihlerinde Kariyer Günleri gerçekleştirildi.

Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından her yıl organize edilen "Kariyer Günleri" kapsamında, iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrencilerin, iş dünyası arasında bir köprü kurulmasını hedefleniyor.

Türkiye'nin en seçkin kurumları Kariyer Günlerinde!
Türkiye'nin en seçkin kurumlarının katılımıyla gerçekleşen Kariyer Günleri'nde öğrenciler, bu kuruluşların üst düzey yöneticileri ile birebir sohbet etme ve kişisel kariyer hedefleri doğrultusunda bilgi alma imkanı buldukları gibi, öncelikli iş veya staj fırsatlarından da yararlanabiliyor. Bu anlamda, Kariyer Günleri iki taraf arasında hızlı ve doğru bir iletişim imkanı sunuyor. Özellikle ara sınıf öğrencilerinin staj ve yarı zamanlı iş olanakları için firmalarla doğrudan görüşebilmelerine, öğrencilerin firmalarla daha yakın iletişim kurabilmelerine olanak verirken, öğrencilerin, mezuniyet sonrası iş olanakları ve iş yaşamı hakkında bilgi edinebilmelerine, sektörlerin istihdam politikaları hakkında bilgi sahibi olabilmelerine zemin hazırlıyor.
Bu yıl 1. haftası toplam iki günlük süre zarfında gerçekleştirilen Kariyer Günleri organizasyonu, insan kaynakları ihtiyaçlarını gidermek isteyen kurumlar için olduğu gibi, farklı kariyer imkanlarını karşılaştırma imkanı bulan öğrenciler için de faydalı oluyor.
Şirketlere de potansiyel iş gücüne ulaşabilme olanağı sağlayan Işık'lılar, Kariyer Günlerinin 1. haftasında Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Özgür Turgay, Acıbadem Holding İnsan Kaynakları, Doğuş Grubu D.ream Operasyon Direktörü Osman Cenk Akın, Yıldız Holding Süt ve Süt Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Ali Sözen, Pepsico İnsan Kaynakları Uzmanları Erhan Anıl İmamoğlu ve Şilan Tellioğlu ile buluştu.

Başarı Hikayeleri Öğrenciler için Örnek Teşkil Ediyor
Başarı hikayelerini katılımcılara aktaran profesyoneller, iş dünyasında belirli bir noktaya gelebilmek için deneyimlerin ve İngilizce bilmenin önemini vurguladı. Seminerlede CV hazırlama ve mülakat teknikleri, hedef belirleme ve kariyer planlamaları gibi bilgiler alan öğrenciler ayrıca, PepsiCo, Yıldız Holding, İntrax Yurtdışında Eğitim ve Metod Bilişim Sistemleri, Huawei Teknoloji, İşkur, Acıbadem Holding, JCB stantları da öğrencilere firmalar hakkında bilgi verdi ve dünyaca ünlü firmalarda staj ve kariyer yapma fırsatları tanıtıldı.
Işık Üniversitesi bu yıl Kariyer Günlerine daha fazla önem veriyor. Geçtiğimiz yıllarda bir hafta ile sınırlı kalan etkinliğin bu yıl her Salı-Çarşamba günleri yapılması planlanıyor.
15-16 Nisan tarihlerinde Nilgün Cön (Yönetim Danışmanı – Lider Mentörü), Mehmet Gürleyen (Bilişim Uzmanı), Murat Akdoğan (Estethica Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı) ile kariyer günleri devam edecek.