Etkinlikler

Paylaş

Trafik Hayattır Trafik Güvenliği Işık Üniversitesi'nde Ders Oldu

Doğuş Otomotiv'in kurumsal sorumluluk platformu Trafik Hayattır! tarafından hazırlanan trafik güvenliği eğitimleri kapsamında 7 üniversitede seçmeli ders olarak okutulmaya başladı. Pirelli'nin de desteğiyle Kocaeli, Marmara, Bahçeşehir, Çukurova, İstanbul Ticaret, Trakya ve Işık Üniversitesi'nde 5 bin'den fazla öğrenci tarafından seçilen Trafik Hayattır Trafik Güvenliği Dersleri, ülkemizde üniversite ve özel sektör işbirliğinin en önemli örneklerinden biri oldu.

Türkiye'de 15-29 yaş arasındaki gençlerin ölüm nedenlerinde trafik kazalarının ilk sırada yer aldığını, bu nedenle üniversite çağındaki gençlerin trafik güvenliği bilincini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu "Bu öğrenciler, birkaç yıl içinde hayata atılarak, geleceğin anne babaları, eğitimcileri ve profesyonelleri olacak. Derslerde aldıkları trafik güvenliği farkındalığının, toplumun geneline de yayılmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

Doğuş Otomotiv, 2004 yılından itibaren toplumun tüm kesimlerinde trafik güvenliği bilincini arttırmak amacıyla yürüttüğü "Trafik Hayattır!" kurumsal sorumluluk platformu kapsamında trafik güvenliği eğitimleri ve trafikte sorumluluk yaklaşımına yönelik farkındalık projeleri gerçekleştiriyor. Bu eğitim projeleri kapsamında, Türkiye'de ilk kez, üniversiteler için bir trafik güvenliği eğitim programı hazırlandı.

3 kredilik ders olarak okutuluyor

Pirelli'nin desteğiyle Trafik Hayattır! platformu tarafından akademisyenler, eğitim ve trafik uzmanlarının danışmanlığında hazırlanan Trafik Hayattır Trafik Güvenliği Dersinin, Işık Üniversitesi'nde de müfredata dahil edilmesi sonucunda 160 öğrenci, bu dersleri 3 kredilik seçmeli ders olarak tercih etti.

Dersler online olarak veriliyor

Türkiye'de üniversitelerin eğitim programları içerisinde yer alanilk "Kurumsal Sorumluluk"projesi olan Trafik Hayattır Trafik Güvenliği Üniversite Dersleri, her üniversite için, üniversitenin eğitim programına göre şekilleniyor. Dersler, üniversite öğrencilerine trafik olgusunu, trafiğin fenomen yapısını algılatmak, farkındalıklarının ve duyarlılıklarının artırmak amacıyla hazırlanan 3 adım dikkate alınarak kurgulanıyor. Üniversitelerin, e-ders sistemine(SCORM/LMS) uygun standartlarda hazırlanan dersler üniversitelerin 3 komisyonun değerlendirmesine sunuluyor. Daha sonra 14 haftalık içerikler (görsel ve metinler) sisteme yükleniyor. Uzaktan eğitim ile internet üzerinden sisteme bağlanan öğrenciler, dersleri buradan takip ediyor.

Final sınavları yazılı olarak gerçekleşiyor

Uzaktan eğitim sistemi içerisinde oluşturulan forum alanlarında, öğrenciler ile eğitimciler arasında interaktif iletişim de kurulabiliyor. Öğrenciler, eğitim boyunca, 2 ya da 3 kez online sınava giriyor. Final sınavları ise dönem sonunda YÖK yönetmeliği gereğinde, klasik yöntemle yani yazılı olarak yapılıyor.

İlgili Dosyalar