Işık Üniversitesinden Ağva'ya Tarihi Yolculuk

Işık Üniversitesi Geleneksel Doğa Yürüyüşü etkinliğinin 4.'sü Ağva Eski Ceneviz Yerleşkesinde gerçekleşti.

Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Jeolog Nabi Evren rehberliğinde 28 Aralık 2013 Cumartesi günü düzenlenen ve gelenekselleşen doğa yürüyüşüne, Üniversitemizin Ağva'da keşfettiği eski Ceneviz yerleşkesine, öğrenciler ve öğretim üyeleri katılımıyla tarihi yolculuk yapıldı.

M.Ö. 7. Yüzyıla Dayanan Tarihi Yolculuk

Ağva'nın M.Ö. 7. Yüzyıla dayanan tarihini ve nekrapolünü, eski yaşam kalıntılarını, iç içe bulunan orman çeşitliliğini, doğal köprülerini, Kilimli Adaları ve Falezleri gibi pitorestk jeomorfolojik şekillerini, temiz havada doğa harikaları içinde yaklaşık 2,5 saat süren keyifli bir yürüyüş yapan Işık'lılar, tarihi güzellikleri bol bol fotoğraf çekerek gezme şansı yakaladılar.

Venedik, Roma, Bizans ve Ceneviz'lerin arasında olduğu 2. Dönem Yerleşkesinde 6 'lı tonlamada yapılan parkurun zorluk derecesinin 2 olduğu doğa yürüyüşünde; Malkayalar, Kilimli Adaları, Kilimli Falezleri, Gelin Kayası, Balıkçıl Kuşları alanlarından oluşan 6 km'lik parkur tamamlandı.

Ayrıca günümüz 3. dönem Ağva'sını da kuşbakışı seyretme şansı yakalayan Işık'lılar yürüyüş parkuru sonrasında, doğa ile içiçe bulunan Kurfal Otel'de özel Şile Böreği ikramları ile keyifli dakikalar geçirdi.