Uluslararası Yaz Okulu

Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Yaz Okulu, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerin katılımı ile 1 -26 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uluslararası Ofis Koordinatörlüğünde düzenlenen; Turkish Language and Culture Istanbul (Türk Dili ve Kültürü): Crossroad of Civilizations (İstanbul: Medeniyetler Kavşağı) Uluslararası Yaz Okulu programları 1-26 Temmuz 2013 tarihleri arasında 10 ülkeden gelen öğrencilerin katılımı ile devam ediyor.

Istanbul: Crossroad of Civilizations Programı öğrencileri Bizans, Osmanlı ve Türkiye tarihi derslerinin yanı sıra, Türkiye siyaseti, Türkiye ekonomisi, sanat, mimari, etnisite, din, çevre, şehir ve Türk kültürü üzerine 16 farklı disiplinler arası dersi alırken Türkçe'yi de öğrenme şansına sahip oluyorlar.

Turkish Language and Culture Programı öğrencileri; başlangıç 1, başlangıç 2 ve orta seviyelerinde aldıkları yoğun Türkçe derslerinin yanı sıra Istanbul: Crossroad of Civilizations derslerine katılabiliyorlar.

Bu 4 haftalık Yaz Okulu sonrasında Uluslararası öğrenciler kayıt oldukları programı tamamlayarak, sertifika ve kendi üniversitelerinde saydırabilecekleri 6 kredi (9 AKTS) almaya hak kazanıyorlar.

İki Yaz Okulu Programının öğrencileri, program çerçevesinde kültürel etkinliklere beraber katılıyorlar. Bu bağlamda, derslerde öğrendiklerini İstanbul'un tarihi yerlerini gezerek tamamlama fırsatı buluyorlar. Kültürel eğitim gezileri kapsamında uluslararası öğrencilerimiz, rehber hocalar eşliğinde İstanbul tarihi yarımadasını, Bursa ve İznik'i, İstanbul adalarını geziyorlar ve Boğaz Turu yapıyorlar. Sanat tarihi hocalarıyla, Heybeliada Ruhban Okulunu, Fener Rum Patrikhanesini, İstanbul'un önemli alışveriş merkezlerini, caddelerini ve hanlarını gezme imkanı edinen öğrenciler, turizm ilçesi olan Şile'nin doğal güzelliklerinin tadını çıkarıyorlar.

Amerika, İngiltere, Japonya, Hollanda, Finlandiya, Bosna-Hersek, Suudi Arabistan, İran, Irak ve Pakistan'dan gelen yabancı öğrenciler her hafta özel hoca eşliğinde Türk folklorik danslarını öğrenerek, Türk sinemasından özgün filmleri ve belgeselleri izleyerek, Türk kültürünü farklı yönleri ile tanıma imkanı buluyorlar. Üniversitemizde temmuz ayında yaz okulu programı için düzenlenen Türk Gecesi etkinliği ve Ramazan iftar yemeği ile de Işık Üniversitesi öğrencileri ile kültürlerarası paylaşım ve sosyal deneyim kazanıyorlar.