FMV Işık Üniversitesi 14. Dönem Mezuniyet Töreni 2013

Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde düzenlenen 14. Dönem Mezuniyet Töreni, öğrenci ve velilerden oluşan kalabalık davetli topluluğu ile gerçekleştirildi.

Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde 06.07.2013 Cumartesi günü düzenlenen 14. Dönem Mezuniyet Töreni, öğrenci ve velilerden oluşan kalabalık ve coşkulu bir davetli topluluğu ile gerçekleştirildi. Tören, Işık Üniversitesi dans kulübünün salsa, baçata ve valsten oluşan üç güzel dans gösterisiyle başladı. Törende üniversite birincilerinin konuşmalarından sonra Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK, konuşmasına:

"Mezunlarımız bizim varlık nedenimiz, ülkemizin ve Cumhuriyetimizin geleceği ve bizim gurur kaynağımız. Coşkuyla belirtmek isterim ki bugün 528 IŞIK'lıyı iş hayatına uğurlarken Üniversitemizin toplam mezun sayısı 4.000'i aşmış durumda." diyerek başladı ve sözlerine şöyle devam etti:

" IŞIK Üniversitesi, adını Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten alan, 128 yıla dayanan geçmişi ile Türkiye'nin en eski eğitim kurumu olan, Feyziye Mektepleri Vakfının eseridir.

Ancak unutmayın, Önceliğimiz iyi insan… İyi insan çünkü;

İyi insan, temel hak ve hürriyetlere saygılıdır.

İyi insan, adalet duygusunu özümsemiştir.

İyi insan, çalışmanın, üretmenin, ve üreterek var olmanın erdemine inanmıştır.

Ve iyi insan uzlaşma kültürünü benimsemiştir." dedi ve

"Hedeflerinizi koyun, ilkeleriniz olsun, ancak önyargılı olmayın.

Her zaman enerji dolu olun, enerjinizi hep üst düzeyde tutun.

Çalışma hayatında taraf değil, takım olun. Uzlaşmaya açık olun.

Sizlerle birlikte, Feyziye Mektepleri Vakfı IŞIK okulları mezunu 50.000 i aştı. Dünyanın her yanında IŞIK mezunları bugün büyük bir network içinde ve yalnız değilsiniz. Ve unutmayın, IŞIK Üniversitesi sizi her zaman izleyecek ve sizlerle gurur duyacak. Yolunuz açık ve IŞIK dolu olsun…" diyerek konuşmasını bitirdi.

Ardından, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN; "Işık Üniversitesinin bugün 14. Mezunları oluyorsunuz. Son 1-2 sene içerisinde siz gençlerin olumlu varlığını çok daha güçlü hissediyoruz. Ne güzel ki 21. yüzyıla girdikten 13 sene sonra siz değerli gençlerden çok şeyler öğrenmeye başladık. Tabi, hocaların vereceği bitmedi. "Keşke gençler bilebilseydi, yaşlılar yapabilseydi" diye güzel bir Fransız atasözü var. Bütün güzellikleri bir araya getirdik, hepimiz birbirimizden öğreniyoruz, hep birlikte yapıyoruz, kollektif çalışmanın keyfini çıkartıyoruz. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi gelecek gerçekten gençlerin, sizlerin.

Mezuniyet sizler için umut ve gelecek, üniversitemiz için sizlerle gurur duyma, başarılarınızla övünç duyma döneminin başlangıcıdır. Sizin gücünüz ve başarınız üniversitemizin, ülkemizin, dünyanın ve evrenin gücüdür." dedi. Son olarak, Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Y. Müh. Tufan Durgunoğlu konuşmasında:

"Her doğru tercih yarınlar için atılmış önemli bir adımdır. Şimdi sizler de hayatınızın en önemli adımını atmak üzeresiniz. Işık Üniversitesini tercih ederken nasıl sadece bir okulun değil, büyük ve köklü bir ailenin parçası olmayı tercih ettiyseniz bundan sonra da aynı değerlerin takipçisi ve savunucusu olacaksınız. Işık Üniversitesinde amacımız, sizlerle birlikte dünyayı yeniden tasarlamaktı ve geleceğin dünyasını oluşturmaktı. Bilim ve sanat odaklı bir ortamda farklı disiplinlerin içinde birlikte üretmenin zevkini alacağınız, gerek teknolojide gerekse estetik alanda tasarımı, mühendisliği, bilim ve sanatı uygulayarak öğreneceğiniz bir ortam vermeye çalıştık sizlere.

Sizleri yanınızdaki arkadaşınızdan, tüm toplumdan ve dünyadaki insanlardan ayrı kılacak tek fark, hayal kapasitenizdir.

Sizden son olarak üç ricam var;

Bir; kendinizi sevmeyi sakın bırakmayın.

İki; birbirinizle irtibatı bırakmayın.

Üç; ve en önemlisi de hayallerinizi bırakmayın." dedi.

Tören bitiminden sonra öğretim üyeleri, mezunlar ve aileleri mezuniyet alanında düzenlenen kokteyl ve sanatçı Fatih Erkoç'un muhteşem performansıyla eğlenerek unutulmaz bir akşam yaşadılar.