Işık Brainiacs Competition

FMV Işık Okulları ve Işık Üniversitesi ortak bir çalışma yürüterek, ortaokul ve lise öğrencilerinin önemli bir kısmına hitap edecek, matematiğin zevkli yanlarını vurgulayan, problem çözme becerilerini geliştiren; eğlence, keşif ve akıl yürütmeyi birleştirecek bir yarışma düzenledi.

17 Nisan 2013'te ilk aşaması yapılan bu yarışmaya e-isik platformu üzerinden evlerinden katılan 224 öğrenci, 2 saat içinde 20 soru çözmeye çalıştılar. Her seviyede en çok soruyu çözen öğrencilerden 25 tanesi seçilerek ikinci aşamaya davet edildiler. 14 Mayıs 2013 Salı günü yapılan define avı şeklindeki yarışma; Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde düzenlendi. Bu aşamada; FMV Işık Okullarının 3 kampüsünün, değişik sınıflarından 25 öğrenci, karma olarak 5 takım oluşturdular. 1,5 saat süren yarışmada, bütün kampüsü gezerek takım oyuncuları için hazırlanan gizlenmiş ipuçlarını çözdükçe diğer sorulara ulaşan, en kısa zamanda en çok soruyu doğru cevaplayan Kırmızı Takım, birinci seçildi. Birinci seçilen Kırmızı Takım öğrencileri Saynur Aslan, Tan Gemicioğlu, Bengisu Özaydın, Kaan Güven, Kerim Tapan bu yılın anısına, yarışma geleneğini devam ettirmek adına Gençlik Kampı Kaptan Köşkünde, kendileri için hazırlanan bölüme isimleri yazan anı plaketi çaktılar. Bütün öğrencilere madalya verilirken, çok keyifli vakit geçirdiklerini ve her zaman centilmenliğin kazandığını ifade ettiler.