Sayın Binali Yıldırım Fahri Doktora Töreni

25 Nisan 2013 Perşembe günü Maslak Kampüsümüzde yapılan törenle, Işık Üniversitesi tarafından T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM'a Fahri Doktora unvanı verilmiştir.

25 Nisan 2013 Perşembe günü Işık Üniversitesi Maslak Kampüsünde yapılan törenle, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM'a Fahri Doktora unvanı verildi. Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK'ın okuduğu Senato kararında, Bakan YILDIRIM'a ulaşım ve iletişim hizmetleri ile bilgi teknolojilerinin birbiriyle bütünlük sağlayan bir ulaştırma politikası benimseyerek, denizcilik sektöründe toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönündeki çalışmaları, hızlı tren ve Marmaray projelerinin hayata geçirilmesindeki etkin rolü, sivil havacılık sektörüne yaptığı önemli katkılardan dolayı fahri doktora unvanı verildiği belirtildi. Rektör Nafiye Güneç KIYAK, Bakan YILDIRIM'ın özgeçmişini okuduğu konuşmasında

"İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesini bitiren ve yüksek lisansını aynı bölümde tamamlayan Binali YILDIRIM, Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi almıştır. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulunmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalışmış, daha sonra Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğünde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yapmıştır. İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri Genel Müdürlüğü görevinde bulunarak, İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza atmıştır. Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firması olmuştur. 1999'da deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı Uluslararası "SKAL" kalite ödülünü alan Binali YILDIRIM; Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir." dedi.

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM; törende konser veren Grup Ayışığı ile Aşık Veysel'e ait 'Uzun ince bir yoldayım' türküsünü okudu.

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN konuşmasında; 10 sene içinde gerçek anlamda ulaştırma uzmanı olarak sürekliliği temin etmek adına; ulaştırma, denizcilik ve haberleşmeyi bütünleştiren Bakan Yıldırım'ın ülkeye yaptığı katkıların paha biçilmez olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Sıddık YARMAN, Bakanımızın sloganı da çok önemliydi "Uçağa binmeyen kalmayacak!". İşte gerçekten Anadolu'nun dört bir yanı uçaklarla birbirine bağlandı, yetmedi uçağı uçurmak için mutlaka havaalanlarına ihtiyacınız var. Karayolları, demiryolları ile bağlanması lazım. Gerçekten kuzeyi ve güneyi bağlayan o tüneller dizisi büyük bir emekle açıldı, otobanlar yapıldı. Artvin'den Bitlis'e kadar karayolları işler hale geldi. Ekonomi böyle kalkınır, insanlar böyle kucaklaşır, barış keza bu şekilde olur. Ekonominin motoru ulaştırmadır. Türkiye Cumhuriyeti bilgili, işin uzmanı, ehli olan bir bakanla bu son on küsur senede neler yapabileceğini göstermiş oldu" diyerek ulaşımda bugün gelinen noktalara değindi.

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN ile Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM'a akademik kıyafet giydirerek Fahri Doktora Diploması takdim ettiler.

Kürsüye davet edilen Binali YILDIRIM, Işık Üniversitesine ve Üniversite Senatosu'na kendisine Fahri Doktora verme takdirinde bulundukları için teşekkür ederek, Muallim Naci'nin "Marifet iltifata tabidir, alıcısı olmayan mal zayidir." sözlerine atıfta bulunarak, "Yaptığınız bu teşvikler, bu taltifler ancak bizim gücümüzü artırır, daha fazla hizmet yapmamıza vesile olur, bir o kadar da sorumluluğumuzu artırır. Biz 100 bin kişilik bir ekibiz. Bana vermiş olduğunuz bu Fahri Doktora unvanını, benim şahsıma değil benimle beraber gece gündüz bu ülkenin kalkınması için çalışan bu 100 bin kişilik aileye verilmiş kabul ediyorum" dedi. Geçen 10 yılı boşa geçirmediklerini anlatan Bakan Yıldırım, "Güzel şeyler oldu. Ulaştırma, iletişim zor bir alandır. Ayıbını hemen gösterir. Laf cambazlığıyla yapılmamış işi yapmış gibi gösteremezsiniz. Yol varsa, orada insanlar gidebiliyorsa hizmet tamam demektir." dedi.

Yol yaparken Aşık Veysel'den ilham aldıklarını ifade eden Bakan Yıldırım, "Aşık Veysel,'uzun ince bir yol' derken hayatın, Türkiye coğrafyasının zorluklarını anlatmaya çalışıyordu. Biz o uzun ince yolları, uzun duble yollar haline getirdik. Geçen 10 yılda 6 bin kilometre ile aldığımız bölünmüş yol miktarını, 23 bin 500 kilometreye çıkardık. Bu rekor dünyada yok." diye konuştu.

Işık Üniversitesi Maslak Kampusünde gerçekleştirilen Fahri Doktora Töreni verilen kokteylin ardından sona erdi.