Işık Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileri Türkiye siyasetini yerinde incelemek ve gündemi meşgul eden konular hakkında bilgi almak amacıyla siyasetin kalbi Ankara'daydı.

27 Şubat – 1 Mart 2013 tarihlerinde Işık Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümünde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ödül Celep eşliğinde; Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileri Türkiye siyasetini yerinde incelemek ve gündemi meşgul eden konular hakkında bilgi almak amacıyla Ankara'ya gezi düzenlediler.

Düzenlenen gezi programlarına TBMM ziyareti ile başlayan Işık Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileri; TBMM gezisinin ardından, CHP Sakarya Millet Vekili Engin ÖZKOÇ ile gündemi meşgul eden konular hakkında ve yeni anayasa ile ilgili bilgiler alarak sohbet etme fırsatı yakaladılar.

Gezinin ikinci gününde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezini ziyaret eden öğrenciler burada CHP Parti Örgütü ve Parti Yönetimleri Genel Başkan Yardımcısı Adnan KESKİN tarafından makamında ağırlandılar. CHP'den sonraki durakları Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Merkezi olan öğrenciler; Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ ile tanışarak, Bakanlığın yapmış olduğu çalışmalar, gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi almakla beraber, sormak istedikleri soruların da yanıtlarını alma şansına sahip oldular.

Bütün siyasi partiler hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinde Başkanlık Divanı Üyesi Recep DUMANLI tarafından ağırlanarak, Parti ve Türkiye siyaseti hakkında bilgi aldılar.

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezini ziyaretlerinde Parti Eş Başkan Yardımcısı Yüksel MUTLU ile görüşen öğrenciler, burada da bilgiler alarak ikinci günlerini yoğun bir program ile bitirmiş oldular.

Ziyaretlerinin son günü 1 Mart 2013 Cuma günü ilk durakları Avrupa Birliği Bakanlığı olan Işık Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileri, Türkiye ile yürütülen müzakereler hakkında bilgiler edinip diğer ziyaretleri olan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi ziyaretlerini gerçekleştirerek, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Ali ÇELİK ile görüşerek önce parti hakkında genel bilgi aldılar.

Son olarak Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Türkiye Genel Merkezi ziyaretlerini de gerçekleştiren Işık Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileri, Ankara ziyaretlerinde işin profesyonellerinden bilgi almanın dışında yaşadıkları siyasi hayatın içinde bulunan isimlerle tanışma imkanına sahip oldular.