Işık Üniversitesi 13. Dönem Mezuniyet Töreni Şile Kampüsü'nde gerçekleştirildi

Işık Üniversitesi 677 'İyi İnsan'ı mezun etti.

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi 13. Dönem Mezuniyet Töreni 7 Temmuz 2012 Cumartesi günü üniversitenin Şile Kampüsü'nde mezun ve ailelerinden oluşan yaklaşık 4 bin kişilik bir izleyici topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Işık Üniversitesi Mezuniyet Töreni'nde dört ayrı fakülte ve 30 akademik birimden lisans 520, Lisansüstü 157 olmak üzere toplam 698 yeni mezun hayata adımını attı.  Törene Çekmeköy Kaymakamı Mehmet ARSLAN ve Şile Belediye Başkanı Can TABAKOĞLU da katılarak derece ile mezun alan öğrencilerin heyecanlarını paylaştılar.

REKTÖR, PROF. DR. KIYAK: "EMEK VERİLMEYEN BAŞARI KALICI DEĞİLDİR"

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK törende yaptığı konuşmada mezunlara ve ailelerine seslenerek Işık Üniversitesi'nin Feyziye Mektepleri Vakfı'nın 126 yıllık eğitim birikiminden aldığı güce dikkat çekti. Konuşmasını yazar Cengiz Aytmatov'un ünlü yapıtı 'Selvi Boylum Al Yazmalım'dan 'sevgi, emektir' alıntısıyla süsleyen Rektör KIYAK, evrende en güçlü duygunun sevgi olduğunu söyleyerek, sevgiyi kalıcı kılanın emek olduğunu ifade etti.  Emek verilmeden elde edilen hiçbir başarının kalıcı olmayacağına dikkat çeken Rektör KIYAK, konuşmasında ailelere de seslenerek "Bugün burada birlikte tanık olduğumuz çocuklarımızın mezuniyet günü yıllarca verdiğiniz emeklerin küçük de olsa bir karşılığıdır" dedi.

KIYAK, mezunlara şöyle seslendi: "Dünya hiç olmadığı kadar fırsatlarla dolu günümüzde. Şans değil fırsat… Ve bu fırsatlar sizin ayağınıza gelmeyecek. Siz onları bulup değerlendireceksiniz". Mezunlara, üniversitede edindikleri deneyimleri mutlaka ekonomik değere dönüştürmelerini tavsiye eden Rektör KIYAK, "bugün dünyada 6 milyar 600 bin insan yaşıyor. Hepsi teker teker benzersiz. Sizler de benzersiz ve teksiniz" diyerek yeni mezunları bundan sonraki yaşamlarında başarı dilekleriyle selamladı.

PROF.DR YARMAN: "HER IŞIKLI BİR DÜNYA VATANDAŞI"

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sıddık YARMAN ise konuşmasında bir eğitim kurumu olarak üniversitelerin köklülüğü ve başarısının mezunlarının başarısına bağlı olduğuna dikkat çekti. Başarının sırrının hedefli ve amaçlı çalışmak olduğunu belirten Prof. Dr. YARMAN, mezunlara Atatürk'ün de altını çizdiği 'bilim' ve 'akıl' yolundan ayrılmamak tavsiyesini hatırlattı. Günümüzde sadece bu ülkenin vatandaşı olmanın bilimsel, ekonomik ve düşünsel anlamda yeterli bir ölçüt olmadığına dikkat çeken YARMAN, mezunlara 'sizler, bizler dünya vatandaşları olmak zorundayız. Görev alanımız bundan böyle dünya olmalı. Bugün Avrupa'dan Amerika'ya, Afrika'dan Asya'da dünyanın her yerinde güçlü bir Işık camiası sizleri kucaklıyor'' diye seslendi.

FMV BAŞKANI DURGUNOĞLU: "BAŞARI İÇİN HAYATA İYİ İNSAN OLARAK YELKEN AÇMAK"

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Başkanı Yük.Müh. Tufan DURGUNOĞLU ise, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Işık Üniversitesi mezunlarının bundan sonra çok daha zor bir okula başladığına dikkat çekti. Ancak Işık Üniversitesi'nin eğitim felsefesi doğrultusunda öğrencilerin matematik, fizik gibi temel bilgilerin yanı sıra neyi ve nasıl düşüneceklerini de öğrendiklerini ve 'iyi birer insan' olarak mezun olduklarını belirtti. DURGUNOĞLU, başarı kadar başarısızlıklara da yelken açmanın mümkün olduğu bir dünyada yenilikçi düşünebilen, keşfetmeyi bilen bireylerin başarıyı kucaklayacağına dikkat çekti.

Işık Üniversitesi 13. Dönem Mezuniyet Töreni'nde üniversitesi birincilikle bitiren Makine Mühendisliği mezunu Kerim Tuna İkikardaşlar'ın Işık Üniversitesi meşalesini tutuşturması ilgiyle izlendi.

TV sunucusu Vatan Şaşmaz'ın sunuculuğunu üstlendiği Işık Üniversitesi mezuniyet töreni kapsamında ayrıca Fen –Edebiyat, İnsan ve Toplum Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme, Uluslararası Ticaret, Uluslararası İlişkiler, Mühendislik ve Güzel Sanatlar Fakültelerinden dereceyle mezun olan öğrencilere mezuniyet kupası; doktora programı ve lisansüstü mezunlara is diplomaları takdim edildi.

Coşkuyla izlenen mezuniyet töreni İlhan Şeşen konseriyle renklendi.