Doç. Seyyit BOZDOĞAN'ın "Resim Sergisi" Galeri Işık Şile'de açıldı

FMV Işık Üniversitesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 10 Ekim 2017 Salı günü FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Galeri Işık Şile'de, FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Seyyit BOZDOĞAN'ın "Resim Sergisi"açıldı.

FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Seyyit BOZDOĞAN, sergi açılış konuşmasında:

"Sanatın dili evrenseldir; bir resmi hangi milletten olursa olsun gören kişi anlayabilir ve onunla ilişki kurabilir. Uluslararası ilişkiler kurmakta da çok önemli bir yere sahiptir. Sanatçılar her zaman sanatın köklerine dönmek için ilkel sanatlara karşı ilgi duymuşlardır. Onların sanatlarını ortaya koyup onlardan faydalanmak istemişlerdir. Belki de bilimden ayrıldığı nokta da bu olabilir. Çünkü bilim geçmişte ispatlanmış bir şeyin üzerine gitmez ama sanatçılar her zaman geçmiş sanatlarından faydalanıp bugünün sanatıyla birleştirip yeni sanatlar yapmak isterler" dedi.

FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Melih BOYDAK, konuşmasında:

"Bu sergiyi incelediğimiz zaman Seyyit Hoca'nın resim dünyasındaki evrimleri görmek mümkün. Resimlerinde Almanya'daki Alman ve Türk çelişkisi bir şekilde ortaya konmuş ve derken bu evrim başka türlü resimlere dönüşmüş ve bugün çalıştığı resim tipinde hemen her karmaşa içinde bir figür var. Karmaşa kelimesini kullandım, ilk başta baktığınız zaman her köşede bir figür var, bu da değerli hocamızın yeni bir çıkış yolu" dedi.

FMV Işık Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Murat FERMAN, konuşmasında:

"Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi ilk kurulduğundan beri hocamızı hep çalışırken hep üretirken gördüm. Hakikaten ismiyle tanınan, sevilen bir sanatçı ve öğretim üyesi. Uzun yıllar boyunca bir meslektaşı olarak onun bizimle aynı çatı altında olmasından sadece onur duyduk. Bu üretkenliğiniz bu çalışkanlığınız hepimize örnek oluyor. Bu seneki sergilerimizi burada sizinle başlattık ve umarım güzel bir başlangıç olsun ve bundan sonrada devamı gelsin. Aslında birlikten doğan güce biz sinerji diyoruz. İşte bu sinerji bir parça sanatla ve ince duygularla da örülünce hakikaten çok daha güzel oluyor. İşte böyle ince dokunuşlarla bir tabloya bir sanat eserine baktığınızda onun size uyandırdıklarıyla gerçekten çok daha rafine bir hava yaratılıyor. Bu nedenle Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlara sahip olduğu için şanslı. Biz iktisatta sürdürülebilirlik kavramına çok önem veririz, bizim de çabamız bundan sonra da güzel sanatların var olmasını sağlayabilmek. Sanatçılar bizim için çok değerli, bunun için sizin şahsınızda bütün sanatçıların emekleri karşısında saygı ile eğiliyoruz. Eğer bu camia sizlere bir miktar destek ve vesile olabiliyorsa, belirli mekanizmaları sağlayabiliyorsa ne mutlu bize. Sorumluluk üstlenen kişiler olarak bunu becerebiliyorsak biz de bundan kendimize pay çıkartmalıyız. Ben tekrar hayırlı uğurlu olması dileklerimi iletiyor, katılımınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından FMV Işık Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Murat FERMAN, açmış olduğu sergiden dolayı FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Seyyit BOZDOĞAN'a bir teşekkür plaketi verdi.

Sergi, 10 Kasım 2017 tarihine kadar FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Galeri Işık Şile'de izlenebilir.

Seyyit BOZDOĞAN Hakkında:

• 1941 yılında Kozan'da doğdu.
  • 1959-1962 yılları arasında ilkokul öğretmenliği yaptı.
  • 1962-1967 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde tiyatro dekoru-kostüm ve resim öğrenimi gördü. İstanbul Operası'nda realizatörlük ve dekoratörlük yaptı.
  • 1965 yılında Tiyatro dalında Paris 4. Gençler Bieanli'ne katıldı.
  • 1968-1973 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından burslu uzmanlık eğitimi için Almanya'ya gönderildi ve Berlin Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde okudu.
  • 1973 yılında Prof. Hann Trier'ın Resim Atölyesi'nden master derecesi ile mezun oldu.
  • 1974-1976 yılları arasında Türkiye'ye döndü ve serbest sanatçı olarak çalıştı.
  • 1976-1983 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ne asistan olarak girdi ve Sanatta Yeterlik diploması aldı.
  • 1985 yılında Ernst Strassmann- Stiftung bursunu alarak Köln'de sanatsal çalışmalarını sürdürdü ve bu kente yerleşti.
  • 1986 yılında Berlin Senatosu, Berlin'in 750. Yılı Kutlaması "Sanatsal Çalışma Bursu'nu" aldı.
  • 2007 yılında FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı.
  • 2012 yılında FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Doçent oldu.
  • Aldığı Ödüller:

• 2009 yılında Ümraniye Belediyesi Resim yarışması jüri özel ödülü, İstanbul