FMV Işık Üniversitesi Folklor Kulübü Anadolu'nun Işık'ları" FMV Işık Üniversitesi 3. Halk Dansları Festivali Muhteşem Gösterilere İmza Attı

FMV Işık Üniversitesi Folklor Kulübü tarafından "Anadolu'nun Işık'ları" FMV Işık Üniversitesi 3. Halk Dansları Festivali, 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 20:00'da Şile Kampüsü Oditoryumunda sahnelendi.

Üniversiteleri bir araya getiren FMV Işık Üniversitesi Folklor Kulübü, Atatürk'ün; "Modern Dünya'nın dansı Vals'ten sonra şimdide bizimde mükemmel bir dansımız var" dediği, cesaret, güç, gurur ve uyumun simgesi olan Zeybek ile festivalinin açılışını gerçekleştirdi.

Diğer üniversitelerden İstanbul, Koç, Marmara, Yeditepe dışında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şile Folklor ekibi, Beşik Akademi, Beşiktaş Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, SİS Gençlik ve Spor Kulübü de festivale katıldı.

Muhteşem gösterilere imza atılan festivalde katılımcıların oynadığı oyunlar sırasıyla ise; FMV Işık Üniversitesi – İzmir, İstanbul Üniversitesi – Artvin, Koç Üniversitesi – Üsküp, FMV Işık Üniversitesi – Kırklareli, Marmara Üniversitesi – Mardin, FMV Işık Üniversitesi – Aşuk Maşuk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (Şile) - Potbori, FMV Işık Üniversitesi – Fethiye, İstanbul SİS GSK – Halay, Beşiktaş Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü – İzmir, FMV Işık Üniversitesi – Artvin, Beşik Akademi – Hakkâri, Yeditepe Üniversitesi – Kırklareli, FMV Işık Üniversitesi – Trabzon yörelerine ait halk danslarından oluştu.