FMV Işık Okulları 12. Satranç Takım Yarışması FMV Işık Üniversitesi Maslak Kampüsünde yapıldı

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi ve Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları işbirliğiyle organize edilen FMV Işık Okulları 12. Satranç Takım Yarışması, 5-6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde FMV Işık Üniversitesi Maslak Kampüsünde yapıldı.

FMV Işık Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Murat FERMAN'ın konuşmalarını yaptığı açılış töreni, turnuva Başhakemi IA Özgür ACAR, hakemlerden Burak BİLGEN, Okan BİLİR, Ecem GÜNDOĞAN, sporcular, antrenörler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Turnuva başlamadan Başhakem IA Özgür ACAR teknik konularla ilgili bilgilendirmede bulundu. Ardından turnuva sembolik açılış hamlesi FMV Işık Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Murat FERMAN tarafından yapıldı.

Türkiye genelinde FMV Işık Üniversitesi dışında; Boğaziçi, İstanbul, Beykent, Dicle, Doğuş, İstanbul Bilgi, İstanbul Teknik, Kocaeli, Marmara, MEF, Yıldız Teknik Üniversitelerinin katılımıyla gerçekleşen turnuva, üniversite gençliğini bir araya getirerek sporun yanı sıra dostluk bağlarını kurmayı ve pekiştirmeyi de amaçladı.

Yarışma Üniversite Sporları Federasyonunun katkılarıyla 4 kategoride yapıldı. Turnuvaya 12 üniversiteden toplam 22 takım katıldı. Takım listelerinde en fazla 6 sporcu bulunabilirken, her maçta 4 oyuncu oynadı. Takımlar kazandıkları her maç için 2 puan, beraberlik için ise 1 puan aldı. Turnuvada takımlar elenmeyerek, bütün takımlar 3 günde 6 maç yaptı.

Kapanış töreninde üniversiteler kategorilerinde dereceye giren takımlar ödüllerini FMV Işık Üniversitesi Genel Sekreteri Gülsen TOZAR ve FMV Işık Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Gökmen ERTEM'den aldılar.

Turnuva sonunda ödül olarak ilk 5 takımda birinciliği Boğaziçi Üniversitesi 1. Takımı, ikinciliği Yıldız Teknik Üniversitesi 1. Takımı, üçüncülüğü Marmara Üniversitesi 1. Takımı, dördüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi 1. Takımı ve beşinciliği Boğaziçi Üniversitesi 2. Takımı aldı ve takım oyuncularına madalya verildi.

Masa derecelerinde ise oyuncuların ilk 5'ine madalya ve elektronik değerde ödül verildi.

Birinci masadan birinciliği Melih Kaan Can (MEF Üniversitesi), ikinciliği Murad Nurı (Yıldız Teknik Üniversitesi 1. Takım), üçüncülüğü Burak Uysal (İstanbul Bilgi Üniversitesi), dördüncülüğü Ari Kıremıtçiyan (Boğaziçi Üniversitesi 1. Takım), beşinciliği Ahmet Kıtır (İstanbul Üniversitesi 1. Takım) aldı.

İkinci masadan birinciliği Yasin Sarı (Boğaziçi Üniversitesi 1. Takım), ikinciliği Taha Bayaz (Boğaziçi Üniversitesi 2. Takım), üçüncülüğü Mehmet Can Kandemır (Boğaziçi Üniversitesi 3. Takım), dördüncülüğü Bekir Sami Konduk (Yıldız Teknik Üniversitesi 1. Takım), beşinciliği Bekirhan Niyazi Alaoğlu (Beykent Üniversitesi) aldı.

Üçüncü masadan birinciliği Sabri Can Onay Yontar (İstanbul Teknik Üniversitesi 1. Takım), ikinciliği Doğa Can Dorum (Boğaziçi Üniversitesi 2. Takım), üçüncülüğü Nigar Novruzova (İstanbul Üniversitesi 1. Takım),dördüncülüğü Ahmet Yavuz Demir (Boğaziçi Üniversitesi 3. Takım), beşinciliği Mehmet Arda Bayram (İstanbul Teknik Üniversitesi 2. Takım) aldı.

Dördüncü masadan ise birinciliği Mert Tırak (Boğaziçi Üniversitesi 1. Takım), ikinciliği Mete Han Kurt (Boğaziçi Üniversitesi 2. Takım), üçüncülüğü Ege Özbek (Boğaziçi Üniversitesi 3. Takım), dördüncülüğü Bora Bilir (Yıldız Teknik Üniversitesi 1. Takım), beşinciliği Atakan Eken (Marmara Üniversitesi 1. Takım) aldı.

Turnuvaya katılan ve dereceye giren tüm takımları kutluyoruz.