Prof. Mehmet Alagöz'ün "Almanya ve Türkiye Yıllarım" Resim Sergisi açıldı

Göçün Ressamı, Türkiye Almanya Kültürlerarası Sanat Çalıştayı'nın mimarı Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Mehmet Alagöz'ün "Almanya ve Türkiye Yıllarım 1980-2017" Yağlıboya Resim Sergisi 04 Nisan 2017 Salı günü saat 15.00'da Galeri Işık Şile'de açıldı.

Serginin açılış konuşmasında FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Boydak; "Mehmet Alagöz hocamıza üniversitemizdeki sanat atmosferini daha da güzelleştirdiği için ve Adıyaman'dan gelerek bize bu fırsatı tanıdığı için teşekkür ediyorum. Sergide hocamızın Almanya yaşamı ve memleket özlemini görüyoruz. Almanya'da göç konusunu, göçmenlerin acılarını, sevinçlerini yansıtan eserler yansırken, Türkiye'ye geldiğinde ise kendi memleketi olan Bolu'ya özlemini yansıttığını görüyoruz" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Mehmet Alagöz ise; "İlk sergim 1968 yılında daha Öğretmen Okulu'nda ikinci sınıf öğrencisiyken, 19 yaşında memleketim Bolu'da oldu. Bolu'daki sergimi düzenleyen ve bugün son sergimi de açmamı sağlayan sayın hocam Prof. İsmail Avcı oldu. O sergiyle bu sergi arasında 49 yıllık bir zaman dilimi var. Kendisine bu vesileyle teşekkür ediyorum, beraber daha nice sağlıklı uzun yıllar diliyorum." dedi.

Sergi Şile Kampüsü Galeri Işık Şile'de 2 Mayıs 2017 tarihine kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilir.

Mehmet Alagöz kimdir?

• 1949 Bolu/Seben/Kaşbıyıklar Köyü'nde doğdu.
  • 1963-66 Yunus Emre Öğretmen Okulu (parasız yatılı) Hamidiye/Eskişehir
  • 1966-69 İstanbul Öğretmen Okulu (Resim Semineri) Ortaköy/İstanbul
  • 1970-75 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Prof. Devrim Erbil Atölyesi (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)
  • 1975-82 Braunschweig Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Bölümü Prof. Roland Dörfler Atölyesi Braunschweig/Almanya
  • 1979-1999 Bund Bildender Künstler BBK (Almanya Plastik Sanatçılar Birliği) Braunschweig/Almanya
  • 1990-2007 Förderkreis Malerkapelle Sanat Derneği (kuruculuk-sanat yönetimi) Königslutter/Almanya
  • 1980-82 Doktora-Sanatta Yeterlik (Meisterschüler) Braunschweig Güzel Sanatlar Üniversitesi Braunschweig/Almanya
  • 1982-2009 Serbest Sanatçı (ressam) Königslutter/Almanya
  • 2009-2011 Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Yrd. Doç,
  • 2011-2015 Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Doç, (Böl. Baş.)
  • 2012-2014 Bolu Görsel Sanatlar Derneği (Başkan)
  • 2015-2016 Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Doçent, (Bölüm Başkanı)
  • 2016- (aktif) Aynı fakültede Profesör olarak çalışmakta ve Resim Bölümü Başkanlığını yürütmektedir.
  • ÖDÜLLER:

• 1972 Can İren Sanat Ödülü, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Fındıklı/İstanbul
  • 1981 Braunschweig Şehri Rudolf Wilke Sanat Ödülü
  • 2009 Ümraniye Belediyesi Sanat Ödülü
  • 2013 Bolu Belediyesi Köroğlu Festivali Sanat Ödülü (Resim)
  • KİŞİSEL SERGİLER:

Almanya : 1982-2016 yılları arasında Kulturzentrum in Wolfsburg, BBK Galerieim Künstlerhaus Hannover, Galerie KK in Braunschweig (katalog), Evangelische Akademie in Loccum, Galerie KK in Braunschweig, Galerie 333 in Helmstedt, Galerie im Dommuseum in Königslutter, Kreishaus Helmstedt, Gökkuşagi Kulturverein in Braunschweig, Goslarer Museum in Goslar, MMI die Handelsakademie (katalog), Galerie Look&Think Leibnitz Üniversitesi Sanat Galerisi, Hannover, Galerie Haus der Kulturen, Braunschweig/Almanya (katalog)

Türkiye :1968 yılında ilk sergisini Mehmet Yücetürk Sanat Galerisi Bolu'da açtı. Daha sonra sırasıyla 1968-2017 yılları arasında Şekerbank Sanat Galerisi, Ankara (katalog), Kültür Merkezi Sanat Galerisi, Bolu, Actuelart Sanat Galersi, İstanbul (katalog), Soyut Sanat Galerisi, Ankara, Altanay Sanatevi, Ankara, Ariel Sanat Galerisi İstanbul, Soyut Sanat Galerisi, Ankara, Ziraat Bankası Sanat Galerisi, İstanbul, Batıbirlik Sanat Galerisi, Ankara (katalog), ETO Sanat Galerisi Eskişehir, "Issız Bedenler" Galerim Sanat Galerisi, Tepe Art Kunstgalerie, Nişantaşı/Istanbul, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi, Bolu, Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi Konak/İzmir (katalog), Galeri X Sanat Galerisi, Selamiçeşme- Kadıköy/İstanbul, Bindallı Sanat Galerisi, Beyoğlu/Istanbul, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (Osman Hamdi ve Eren Eyüpoğlu Salonları) Çankaya/Ankara (Kitap), Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi Adana (katalog) ve 2017 Nisan ayında FMV Işık Üniversitesi Galeri Işık Şile'de son sergisini açtı.

1968den beri yurt içi ve yurt dışında çok sayıda grup sergisi, Sanat fuarları ve festivallere katılmıştır.