Lale Çavuldur'un "Sessizlik" Adlı Kişisel Sergisi FMV Galeri Işık'ta

FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Lale Çavuldur'un atık kağıt ve organik malzemelerle gerçekleştirdiği heykel, resim ve kolajlardan oluşan sergisi FMV Galeri Işık'ta açıldı.

FMV Işık Üniversitesi'nde yer alan "Geri Dönüşümlü Kağıt Atölyesi"nde kağıt yapımı, kağıtla tasarım ve ekoloji dersleri veren sanatçı Lale Çavuldur, tüm eserlerini geri dönüşüm prensibiyle üretiyor, kendi günlük yaşamında tükettiklerinden geriye kalanları yapıtlarında malzeme olarak kullanıyor.

Eserlerinde doğa sevgisinin yanı sıra, günümüzde yaşanan çevre tahribatına göndermeler de yapan Çavuldur, parçalanmış bütünlüğün, bozulmuş bitkilerin izlerini sanatseverlerle paylaşıyor. Sanatçı, sessizliğin oluşturduğu boşluk içerisinde, söz söylemeden, harekete geçmeden önce düşünmeye, hissetmeye, duyarlı olmaya davet eden eserler üretiyor.

Lale Çavuldur'un "Sessizlik" adlı sergisi, 2-25 Mart tarihleri arasında Feyziye Mektepleri Vakfı Galeri Işık'ta sanatseverlerle buluşuyor.