"Kırmızı Başlıklı Kız" Oyunu Şileli Çocuklarla Buluşuyor

Işık Üniversitesi, Şile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eti Çocuk Tiyatrosu işbirliğiyle "Kırmızı Başlıklı Kız" oyunu Şileli çocuklarla buluşuyor.

"Kırmızı Başlıklı Kız" tiyatro oyunu, 16-17 Şubat 2017 tarihlerinde Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde Şileli çocuklara "Merhaba" diyor.

2016-2017 sezonunda seyircisiyle buluşan oyun Kırmızı Başlıklı Kız Charles Perrault'nun eserinden uyarlanmıştır. Ünsal Sicilli tarafından yazılıp yönetilen, müziklerini Caner Anar'ın, dekor ve kostüm tasarımını Şebnem Kepkep'in yaptığı "Kırmızı Başlıklı Kız" çocuk oyunu, klasik masalın kurgusunun zenginleştirilmesiyle sahneye koyulmuştur. Oyunun temelinde; büyüklerin sözünden çıkmanın ve doğru yoldan ayrılmanın ne kadar çok soruna yol açabileceğinin yanı sıra, tanımadığımız kişilere karşı da dikkatli olmamız gerektiği anlatmaktadır. Annesi ve Babasına verdiği sözü, ormanda karşılaştığı kurnaz Kurdun kendisini kandırmasıyla tutamayan Kırmızı Başlıklı Kız, Büyükannesine ulaştığında ise her şeyin farkına varmış olur. Oduncu ile Avcının, Kırmızı Başlıklı Kız ve Büyükanneyi kurtarmasıyla tamamlanan, eğitici olduğu kadar eğlenceli bir oyun olan "Kırmızı Başlıklı Kız" çocukların ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ve diğer sürprizleriyle keyifle izleniyor.