10. Gülen Çocuk Şenliği ile Dünya Çocukları Buluştu!

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile FMV Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübümüzün işbirliğinde 18-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 10. Gülen Çocuk Şenliği'nde 55 öğrencimiz projenin gerçekleştirilmesi için gönüllü olarak katkıda bulunarak üniversitemizi temsil etti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, dünyanın çeşitli bölgelerinden engelli-engelsiz çocukları İstanbul'da bir araya getirerek "Engelli çocukların eşit yaşam haklarının önündeki engellerin kaldırılması" mesajının ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurulduğu, ülkemizin, kültürümüzün, konukseverliğimizin tanıtıldığı şenlikte, Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerden 7-15 yaş arası engelli - engelsiz çocukların katıldığı 10. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği boyunca "Gülen Çocuk" larla çeşitli sanatsal ve kültürel aktiviteler yapıldı.

Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü öğrencileri 4 yıldır koordinatörler, ulaşım ekibi, yemek ekibi, öncü kuvvet, mihmandarlar ve animasyon ekibi olmak üzere 55 kişiden oluşan ekibiyle projenin gerçekleştirilmesi için gönüllü olarak katkıda bulunuyor.

Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği'ne, ülkemizde büyükelçilikleri bulunan ülkelerin ortopedik, işitme, konuşma, görme ve zihinsel engelli çocukları ve yetkilileri katıldı. İstanbul başta olmak üzere Anadolu'nun çeşitli bölgelerindeki ilk ve orta öğretim okullarının engelli-engelsiz öğrencileri ve refakatçilerinin katıldığı şenlikte, tüm çocukların ayrım gözetmeksizin birbirleriyle kaynaşması sağlandı.

Şenlik boyunca hazırlanan program çerçevesinde İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginlikleri yapılan gezilerle anlatıldı.

Gala Gecesine Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, İngiltere, Kosova, Macaristan, Makedonya ve Romanya'dan da okullar katıldı. Gecede Işık Üniversitesi Folklör Ekibi de geceye danslarıyla renk kattı. Daha sonraTürkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı, Işık Üniversitesi'ne katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.