Erol Özden Resim Sergisi Işık Üniversitesi Galeri Işık Şile'de

Sanat eğitimcisi ve ressam Prof. Dr. Erol Özden'in Resim Sergisi, "Dünya Sanat Günü" kapsamında 19 Nisan Salı günü Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Oditoryumu Galeri Işık Şile'de açıldı.

Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi'nin 20. kuruluş yılı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında açılışı gerçekleştirilen serginin açış konuşmasında sanat eğitimcisi ve ressam Prof. Dr. Erol Özden; "Öncelikle ideal bir üniversitede olduğumu hissettim. 20 yıllık geçmişiyle Işık Üniversitesi zaten marka olmuştur. Ve bu sergi etkinliklerine destek olan sayın rektörümüz ve rektör yardımcılarına teşekkür ederim. Eğitimin temel taşlarından birisi sanat eğitimidir. Sanat nedir diye sorduğumuz zaman, insanları insanlaştıran en önemli icattır. Bilim, insanın dış çevresini değiştirirken, sanat insanın iç çevresini değiştirir. Eğer bunlardan bir tanesini ihmal ederseniz geri kalmış ülkelerde olduğu gibi fakirlik, yoksulluk, barut kokularıyla dolu bir toplum oluruz. Bize bu güzel Türkiye'yi kuran yüce Mustafa Kemal Atatürk der ki, "Güzel Sanatlardaki Başarı İnkılaplardaki Başarının Ölçüsüdür". Atatürk' ün söylediği, "Sanat ve Sanatçıları Olmayan Bir Toplumun Hayat Damarlarından Biri Kopmuştur", sözü ne kadarda doğrudur." dedi.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Boydak; " Bu sergide ressamımız hayal gücünü, Anadolu'dan kesitler, Anadolu insanını görüyoruz ve aynı zamanda İstanbul'u da görmekteyiz. Bazı resimlerde de söylemeden geçemeyeceğim çok emekler verilerek yapılmış resimler olduğunu görmekteyiz." dedi.

Prof. Dr. Esin İnan; " Bulanıklaşan dünyamızı aydınlatan sanatçılarımızın bir arada olduğu Güzel Sanatlar Fakültesine teşekkür ederim. Güzellik kavramı muhakkak ki kişiye toplumlara göre değişiklik göstermektedir. Bizim için güzellik ve duyguların birleşimi gerçekten Anadolu'dur. Tabii içinde bulunduğumuz sergide de Anadolu dışındaki resimleri de var ve böylece ressamımızın çok çeşitli çalıma alanlarının olduğunu görmekteyiz. Beni en çok etkileyen tarafını söylemek istiyorum: kuşkusuz Anadolu'nun varlığı güzelliği, insanların bakışları, gözlerde görülen hüzün yani üst üste düşen duygular çok etkiliyor ve beni çok mutlu kılıyor." dedi.

Erol Özden'in Resim Sergisi Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Oditoryumunda, 20 Mayıs 2016 tarihine kadar izlenebilir.

Erol Özden Kimdir?

1943 Samsun, Havza'da doğdu. 1960 İstanbul Çapa İlköğretmen Okulu Resim - Müzik Seminerini bitirdi. 1964 Ankara Gazi Üniversitesi (Gazi Eğitim Enstitüsü) Resim - İş Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Devlet Resim ve Heykel Sergisine iki eserle katıldı. 1977 Yılına kadar yurdumuzun çeşitli il ve ilçelerindeki ortaöğretim kurumlarında Resim - İş Öğretmeni olarak çalıştı. 1978 İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü'ne ve ardından, 1980 İstanbul Atatürk Yüksek Öğretmen Okulu Resim - İş Bölümü öğretmenliğine atandı. 1982 Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim - İş Eğitimi Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1998 "Grafik Tasarım" alanında "Profesör" unvanı aldı. 1998 - 2010 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim - İş Eğitimi Anasanat/Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Anabilim Dalı, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanlığı ve AİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundu. 2010 - 2012 İstanbul Özel Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi kurucu kadrosunda iki yıl çalıştı. Yurtiçinde birçok kişisel sergi açtı karma sergilere katıldı ve ödüllere layık görüldü. Erol Özden, sanatsal çalışmalarına Bolu'da bulunan özel atölyesinde devam etmektedir.