YA-EM Öğrenci Proje Yarışması

Geleneksel olarak yapılan öğrenci yarışması, lisans öğrencileri tarafından endüstri mühendisliği ve/veya yöneylem araştırması teknikleri kullanılarak gerçekleştirilen proje çalışmalarına açıktır.

Basvuru icin dört sayfayı geçmeyecek şekilde hazırlanan genişletilmiş
özetler ".pdf" dosyası biçiminde 13 Mayıs 2013 tarihine kadar
yaem2013-proje@bilkent.edu.tr adresine elektronik posta aracılığıyla
iletilmelidir.

Kimler katılabilir?
Yarışmaya bireysel olarak ya da ekip olarak başvurulabilir. Yarışmaya katılacakların son başvuru tarihinde öğrenci olmaları ya da mezun iseler mezuniyetlerinin 2013 yılı içerisinde gerçekleşmiş olması gerekir.

Değerlendirme Ölçütleri
Projeler; problemin tanımlanması, YA/EM tekniklerinin doğru ve yerinde kullanımı, proje sonuçlarının uygulanılabilirliği, özgünlüğü ve yaygın etkisi gibi ölçütlere göre değerlendirilecektir.

Katılım Süreci
Yarışmaya ilk başvuru proje çalışmasının genişletilmiş özeti ile yapılır. Genişletilmiş özet, kapak sayfası dahil olmak üzere dört sayfayı geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır. Genişletilmiş özet geliştirilen projenin motivasyonu, kapsamı, projede faydalanılan yöntem ve methodlar, projenin genel değerlendirmesi ve sonuçlarını içermelidir. Dokümanın hazırlanmasıyla ilgili biçim kurallarını açıklayan örnek dosyayı bu bağlantıdan indirebilirsiniz.Genişletilmiş özetler ".pdf" dosyası biçiminde 13 Mayıs 2013 tarihine kadar yaem2013-proje@bilkent.edu.tr  adresine elektronik posta aracılığıyla iletilmelidir.

Ön eleme jürisi tarafından değerlendirilecek olan ilk başvurular arasından ön elemeyi geçen proje ekipleri yarı finale katılma hakkı kazanırlar. Yarı finale kalan yarışmacılardan 15 sayfayı geçmeyecek şekilde bir proje raporu hazırlanması istenecektir.

Bahsi geçen bu doküman ".pdf" biçiminde en geç 5 Haziran 2013 tarihine kadar yaem2013-proje@bilkent.edu.tr adresine elektronik posta aracılığıyla iletilmelidir.

Hazırlanan proje raporları üzerinde yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda finale kalan ekipler jüri üyeleri ve Kongre katılımcıları önünde sunum yapmak üzere Kongreye davet edileceklerdir. Sunumlar üzerinde yapılacak değerlendirmeleri takiben birinci, ikinci ve üçüncü olan ekipler açıklanacaktır.

Tübitak Desteği
Proje yarışmasına katılmak isteyen öğrenciler Tübitak'tan 2209 Programı ile destek almak üzere başvurabilirler. Detaylı bilgi için http://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2209b-universite-ogrencileri-yurt-ici-proje-yarismasi-destek-p  adresi ziyaret edilebilir.

Öğrenci Yarışmasıyla İlgili Önemli Tarihler

Ön eleme için genişletilmiş özetlerin gönderilmesi 13 Mayıs 2013