Haberler

Paylaş

Ezber Bozan Tasarım Yarışması'nda Üçüncülük Ödülü: "Reamy" Çocuk Koltuğu Projesi

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ve Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Ezber Bozan Tasarım Yarışması"nın sonuçları açıklandı. Yarışmanın bu yılki teması "SMART FURNITURE" olarak belirlendi ve birçok genç yetenek bu yaratıcı tasarım yarışmasına katıldı.
 
Yarışmanın konsepti, kullanıcıların sorun ve ihtiyaçlarına çözüm önerileri sunan, kullanıcıların amacına yönelik yaşamını ve çalışmasını kolaylaştıran, mevcut alanı optimum düzeyde kullanarak en az biri "Oturma, Dinlenme, Çalışma ve Depolama" fonksiyonlarını karşılayan, sürdürülebilir ve ihracat potansiyeli yüksek akıllı mobilyaların tasarlanmasını amaçlamaktadır.
 
İzmir'de gerçekleştirilen ödül töreninde, Üniversitemizin Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi  Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerimiz Asu Yılmaz, Öykü Akkaya ve Fatma Doğa Bilgiç, "Reamy" çocuk koltuğu projesi ile üçüncülük ödülünü kazandılar. "Reamy" projesi, çocukların hayal güçlerini serbest bırakmalarını ve mobilya elemanlarını kendi tasarımları doğrultusunda şekillendirebilecekleri bir oyun alanı yaratmayı amaçlıyor. Bu tasarım, "Play Couch" teriminden ilham alarak, çocuklara oyun parkurları ve karakterler oluşturabilecekleri yaratıcı bir deneyim sunuyor. Bu yaratıcı ve işlevsel tasarım, çocukların oyun ve eğitim deneyimlerini geliştirmek için yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. 
 
Öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

İlgili Dosyalar