Haberler

Paylaş

2021 Mezunlarımızı İş ve Kariyer Yaşamlarına Uğurladık

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi, 2020 – 2021 mezunlarını online olarak düzenlediği 22. dönem mezuniyet töreniyle iş ve kariyer yaşamlarına uğurladı. Bu yıl 249 ön lisans, 526 lisans, 315 lisansüstü olmak üzere toplam 1.090 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı. Bu yılın üniversite birincisi ise; Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri lisans programından yüksek onur derecesiyle mezun olan Cevriye Çetin oldu.

Oyuncu ve sunucu Jess Molho'nun sunuculuğunu yaptığı, üniversite yönetimi tarafından salgın koşullarının elverdiği en yakın tarihte fiziki olarak tekrarlanacağı ilan edilen ve Işık Üniversitesi akademisyenleri, öğrenciler ve ailelerinin ekranları aracılığıyla katıldığı canlı yayınlanan mezuniyet törenindeki heyecan, önceki yıllarda normal koşullar altında yapılan törenleri aratmadı.

Diplomasını Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül ve Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş'in elinden alan Cevriye Çetin, mezun arkadaşlarına seslendiği konuşmasında, "Kayıt olmak için Işık Üniversitesi'ne geldiğim ilk gün burada gerçekten mutlu olacağımı hissetmiştim. Öyle de oldu. Eğitimim süresince bana desteklerini eksik etmeyen çok değerli hocalarım oldu, her zaman yanımda olan çok sevgili arkadaşlarım oldu. Biliyorum ki aramızdaki bağlar hiçbir zaman kopmayacak ve üniversitede geçirdiğimiz zamanlara dair şahane anılarımız her zaman kalbimizin bir köşesinde duruyor olacak. Bu süreçte beni hep destekleyen aileme teşekkür ediyorum. Hepimiz için uzun bir yolculuktu. Ve sonunda başardık. Artık mezunuz ve önümüzde güzel bir gelecek bütün olasılıklarıyla bizi bekliyor. Hepimizi çabalarımız ve başarılarımız için tebrik ediyorum." dedi.

"Tüm mezunlarımızla her zaman gurur duyuyoruz"
Törende mezunlara seslenen Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Akın Süel, salgın sebebiyle zor bir sene yaşandığına dikkat çekerek, tüm zorlukların üstesinden başarıyla gelen mezunları ve ailelerini kutladı. Işık camiası olarak mezunlarla daima gurur duyduklarını ifade eden Akın Süel, "Hayatınızda yepyeni bir dönem başlıyor. Bazılarınız eğitimlerinize devam edecek, bazılarınız iş hayatına atılacak. Sizlerin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği ışıklı yoldan, onun ilkelerine bağlı bir şekilde kararlılıkla yürümeye devam edeceğinize inanıyorum. Akademik ve sosyal ve sosyal anlamda tam donanımlı bir şekilde mezun oluyorsunuz. Işık camiasının değerli bir üyesi olarak meşalemizi gururla taşıyacaksınız." diye konuştu.

Mezunlara önemli tavsiyeler
Mezunlara önemli tavsiyelerde de bulunan Akın Süel, "Her zaman kendinize güvenin ve denemekten asla korkmayın. Çok çalışın, mesleğinizle ilgili gelişmeleri takip edin, bilgisayar kullanımını ve yabancı dilinizi geliştirmeye mutlaka devam edin. Öğrenmeye, yeniliklere açık olun, Işık arkadaşlarınız ve okulunuz ile olan iletişiminizi daima canlı tutun. Yetişmenizde önemli katkıları olan başta Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan ve Üyelerine, Rektörümüz, Öğretim Üyelerimiz ve tüm çalışanlarımıza emekleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemizin 25'inci kuruluş yıldönümü mezunları olarak sizleri en içten duygularımla kutluyorum." dedi.

"Işığınızı artık her yere taşıyacaksınız"               
Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül de törende yaptığı konuşmada,  mezunları ve ailelerini kutlayarak, "Bugün sadece mezun vermiyoruz, gücünü ve ilhamını Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten alan Vakfımızın ve Üniversitemizin şiarı olan 'önce iyi yetiştirme' ilkesine bağlı olarak, Işık camiasını ülkemizde ve dünyada temsil edecek iyi insanları, iş ve kariyer yaşamlarına uğurluyoruz. Bu bizim için büyük mutluluk." diye konuştu. Mezunlara, 'Hangi işi yapacaksanız, ne yapacaksanız, en iyisini yapmaya çalışın" sözleriyle seslenen Mehmet Serdar Sarıgül, "Çok çalışın, her başarının temelinde önce çok çalışma var. Bu konuda sizlere güvenimiz sonsuz. Desteğe ihtiyaç duyduğunuzda, Üniversitemizin tüm gücüyle sizlere her zaman açık olduğunu unutmayın. Siz bugün bu mezuniyetle birlikte ışığınızı artık, kendiniz, aileniz, çevreniz, ülkeniz ve dünyanız için yaymaya başlayacaksınız. Bu ışığı her yere taşıma sorumluluğunu hakkıyla yerine getireceğiniz konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Pandemi nedeniyle iki yıldır fiziki olarak gerçekleştiremediğimiz mezuniyet törenlerimizi ilk fırsatta, fiziki olarak tekrarlayacağımızı bilmenizi isterim. Sizleri ve değerli ailelerinizi bir kez daha tebrik ediyorum. Yolunuz açık, ışığınız bol olsun." diye konuştu.

"Mezunlarımızla aramızdaki bağ hiç kopmayacak"
Mezunları ve ailelerini kutlayan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş törende yaptığı konuşmada, "Önceki mezunlarımızla olduğu gibi, aramızdaki kopmaz bağ her zaman canlı kalacak, bizi birbirimize bağlamaya devam edecek. Bizler, mezunlarımızı içinde bulunduğumuz çağın gerektirdiği bilgi, kültür ve yeteneklerle donatmak için çok çalıştık, çok çaba harcadık. Sevgili mezunlarımız da bu çabalara aynı içtenlikle yanıt verdi, çok çalıştılar, çok çabaladılar ve bugüne geldiler.  Kampüse girdikleri ilk andan bugüne kadar bütün öğrencilerimizle ve mezunlarımızla hep gurur duyduk. Mezunlarımızın bundan sonra da burada aldıkları eğitimin gücüyle başarıdan başarıya koşarken, hem bizlerin hem de değerli ailelerinin, ülkemizin ve insanlığın gurur kaynağı olmaya devam edeceklerini biliyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençleri olarak, daha güzel, daha mutlu bir ülke ve dünya için çalışacaklarından eminim." dedi.

Yeni atılımlar hayata geçiriliyor
Türkiye'nin ilk vakıf üniversitelerinden biri olarak 25 yıl önce yola çıkan Işık Üniversitesinin aradan geçen süre içinde çok önemli başarılara imza attığını ve bugün yepyeni atılımların eşiğinde olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, "Zaman değişiyor, kuşaklar değişiyor, teknoloji gelişiyor, eğitim yöntemleri ve içeriklerinin yanında, iş ve kariyer yaşamının üniversite mezunlarından beklediği yetkinlikler ve yetenekler çeşitleniyor. Kurulduğu günden bu yana modern alt yapısı, öğrencilerine sunduğu geniş olanakları ve nitelikli akademik kadrolarıyla dünyanın her yerinde başarılı bir kariyer yaşamı kurgulayabilecek donanımda mezunlar veren üniversitemizin, vakıf üniversiteleri arasında bu değişim ve gelişimin öncüsü olması, kuruluş amacı, hedefleri ve misyonu gereği kaçınılmazdır." diye konuştu.

Fakülte, Yüksekokul ve Enstitülerdeki son durumu paylaştı
Bu kapsamda günümüz dünyasının gerektirdiği çeviklik, uyum ve dayanıklılığı hayata geçirmek için 2020 – 2025 Stratejik Planı çerçevesinde bu yıl; Işık Üniversitesini geleceğe taşıyacak önemli adımlar attıklarını açıklayan Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, "Üniversitemizdeki 5 fakültemizden bazılarının birleştirilmesine yönelik önerimiz, YÖK tarafından uygun görülmüş, Cumhurbaşkanlığına takdim edilmiş ve 25 Haziran 2021 Cuma günkü Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylanmıştır. Bu kapsamda Işık Üniversitesi akademik faaliyetlerini bundan böyle; 'Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi', 'İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi', 'Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi' olmak üzere 3 fakülte ile yürütecektir. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz ve Meslek Yüksekokulumuz, Meslek Yüksekokulumuz çatısı altında birleştirilmiştir. Fen Bilimleri Enstitümüz ile Sosyal Bilimler Enstitümüz, 'Işık Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü' olarak tek çatı altında toplanmıştır. Yine atılan bu adımlar kapsamında ve yeni akademik yılla birlikte, fakültelerimiz ve tüm lisans programlarımız, eğitim faaliyetlerine Şile kampüsümüzde devam edecektir. Şehir üniversitelerinin birer kampüs üniversitesine dönüşebilmek için büyük bir enerji, zaman ve kaynak harcadığı bu dönemde, tüm fakültelerimizin ve lisans programlarımızın bütünlüklü bir şekilde şile kampüsünde bulunmasının ve tüm bu yeni adımların öğrencilerimize hem öğrenim hem de sosyal yaşamları açısından önemli avantajlar sağlayacağı açıktır." dedi.  

"Aydınlık gençler ve iyi insanlar yetiştirmeye devam edeceğiz"
Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, Işık Üniversitesinin akademik ve idari süreçlerini daha verimli kılacak, öğrencilerin her türlü talebi ve ihtiyacının daha hızlı yanıtlanmasına olanak sağlayacak bu önemli yenilikleri hayata geçirirken, öğrencilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için gereken her türlü önlemin alındığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, "Tüm bu adımları, eğitim kalitemizi daha da yükseltmek ve aynı sizler gibi, sizlerden sonraki kuşakların da mezunu olmaktan her zaman gurur duyacakları, adı ülke sınırlarını aşan bir Işık Üniversitesi için atıyoruz. Amacımız, bugün mezun olan sizler gibi,  aklın ve bilimin ışığında yürüyen; ulusal ve evrensel değerlere sahip, merak eden, soran, sorgulayan, eleştiren, empati kurabilen, ötekileştirmeyen, bilgili, kültürlü, mesleki olarak donanımlı, demokrasiye, hukuka, insanlığın ortak değerlerinin erdemine inanan, dünyayı anlayan, çalışkan, ülkesine ve insanlığa yeni değerler katacak hedefleri olan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği aydınlık gençler ve iyi insanlar yetiştirmeye devam etmektir. Bu değerlerle donanmış bireyler olarak hayata atılacağınız için, sizlerle ne kadar gurur duysak azdır." diye konuştu.

"Bir kıvılcım olarak geldiniz bir meşale olarak mezun oluyorsunuz"
2021 yılı mezunlarını da gurur duydukları önceki mezunlar gibi, sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde başarı öyküleri yazacağını ve hayata yeni değerler katacağını kaydeden Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, "Dün üniversitemize birer kıvılcım olarak geldiniz, bugün ülkemizi ve insanlığı aydınlatacak meşaleler olarak mezun oluyorsunuz. Işık Üniversitesi olarak, her mezunumuzla daha da güçleniyor, ülkemiz için, insanlık için, dünya için daha da umutlanıyoruz. Üniversitemizde edindiğiniz birikimi en etkili şekilde kullanacağınızdan eminiz. İhtiyaç duyduğunuz her anda, her zaman yanınızda olacağımızı unutmayınız. Mezunlar derneğimize üye olmayı ihmal etmeyiniz.  Sevgili mezunlarımız, ışıklı büyük ailemize bir kez daha hoş geldiniz. Yolunuz açık, yaşamınız aydınlık olsun." dedi.
 
Bu yılki üniversite birincisinin mezuniyet meşalesini yaktığı, Işık Üniversitesinin 2020 – 2021 mezunlarının uğurlandığı tören, fiziki olarak gerçekleştirilen son mezuniyet törenindeki yemin metninin okunması ve kep atma seremonisi görüntüleriyle son buldu.

İlgili Dosyalar