Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Haberler

“Yapay Zeka ve Toplumsal Dönüşüm” Sempozyumu Gerçekleşti

“Yapay Zeka ve Toplumsal Dönüşüm” Sempozyumu Gerçekleşti

16 Mayıs 2025

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Yapay Zeka ve Toplumsal Dönüşüm” başlıklı sempozyum, üniversitemizde akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Sempozyumun açış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman yaptı. Konuşmasında, yapay zekanın yalnızca teknolojik bir yeniliğin yanı sıra aynı zamanda insanlık tarihindeki en köklü toplumsal dönüşümlerden birine öncülük ettiğini vurguladı.

Sempozyum, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serhat Koloğlugil’in “Yapay Zeka ve Yükseköğrenimin Dönüşümü” başlıklı sunumuyla devam etti. Prof. Dr. Koloğlugil konuşmasında, yapay zekanın üniversite eğitiminde pedagojik yaklaşımları nasıl dönüştürdüğüne, akademik üretim süreçlerindeki rolüne ve yükseköğrenimdeki fırsatları nasıl yeniden şekillendirdiğine değindi.

Etkinliğin konuk konuşmacılarından, Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Doç. Dr. H. Akın Ünver, “Yapay Zeka, Siyasal Rejim ve Meşruiyet” başlıklı sunumunda, yapay zekanın karar alma süreçlerine etkisini, otoriter ve demokratik rejimlerde bu teknolojinin nasıl kullanıldığını ve algoritmik kararların siyasal meşruiyet üzerindeki etkilerini ele aldı.

Sempozyum, Üniversitemiz İktisat Bölümünden Doç. Dr. Selda Görkey’in katkılarıyla sona erdi. Doç. Dr. Görkey, konuşmasında yapay zekanın emek piyasaları, üretkenlik ve gelir dağılımı üzerindeki etkilerine odaklanarak dijitalleşmenin ekonomi politiğine dair güncel tartışmaları katılımcılarla paylaştı.

Bu nitelikli akademik buluşma, yapay zekanın çok boyutlu etkilerini farklı disiplinlerin bakış açısıyla değerlendirme fırsatı sundu.

Katılan tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

“Yapay Zeka ve Toplumsal Dönüşüm” Sempozyumu Gerçekleşti