Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Yeni Model: Görsel Sanatlar Heykel Stüdyosu ASAŞ Üretim Tesislerinde!
Close

Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Yeni Model: Görsel Sanatlar Heykel Stüdyosu ASAŞ Üretim Tesislerinde!

Back

Işık Üniversitesi ve ASAŞ Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. Arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre, ASAŞ olanaklarının Işık Üniversitesi'nde öğrenim gören sanat öğrencilerine açılması ve öğrencilerin kendi tasarım süreçlerine katkı sağlayacak şekilde heykel sanatında kullanılmak üzere yeni üretim yöntemlerini, malzeme olanaklarını uygulamalı olarak öğrenmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda 19.03.2016 ile 09.04.2016 tarihleri arasında ortak bir uygulama çalıştayı düzenlenmektedir. Çalıştayda alüminyumun, heykel sanatında kullanımına yönelik ASAŞ bünyesindeki üretim çeşitleri, mekanik işlem yöntemleri ve yüzey işlem olanakları örneklerle gösterilmektedir. Çalıştay Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meriç Hızal liderliğinde olmak üzere, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından seçilen ve üniversitede Heykel Stüdyosu'nda öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerimizin katılımı ile ASAŞ, Akyazı tesislerinde gerçekleşmektedir.

Üniversite sanayi işbirliğinde öğrencilerin sürece dahil olarak, yeni fikir, tasarım ve uygulamaların geliştirilmesine katkı vermesi kapsamında örnek uygulamalardan biri olan çalıştay için Prof. Dr. Meriç Hızal ve öğrencilerimize, Güzel Sanatlar Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Melih Boydak'a tebriklerimizi sunuyoruz.