Şile'deki Riskli Binaların Röntgeni Çekilecek

Şile'deki Riskli Binaların Röntgeni Çekilecek

Back

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Volkan Günay başkanlığında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Kaya, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Devrim Akça, Dr. Öğr. Üyesi Ali Sercan Kesten, Dr. Öğr. Üyesi Önder Umut, Dr. Öğr. Üyesi Bora Akşar ve Dr. Öğr. Üyesi Sadık Yiğit, başta kamu binaları olmak üzere Şile'deki tüm yapıları depreme hazır hale getirmek için Şile Belediyesi heyetiyle toplantı gerçekleştirdi. Önümüzdeki günlerde imzalanacak protokolle resmiyet kazanacak iş birliğiyle Şile'deki riskli binaların röntgeni çekilecek.

Şile Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Yasin Çakır, İmar ve Şehircilik Müdürü Seda Ayvalıoğlu, Plan ve Proje Müdürü Ercan Yıldızer, Yapı Kontrol ve İskân Şefi Oruç Melik Serilmez ve Yapı Kontrol ve İskân biriminden personellerin katıldığı toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan riskli yapıları denetleme iznini alan üniversitemizle iş birliği yapma kararı alındı. Öncelikle kamu binaları olmak üzere kendi yaşadığı binadaki tereddütleri olan yurttaşların binalarının da risk değerlendirmesi yapılacak. Yapı stoğu içindeki sağlıksız yapılar tespit edilip raporlanacak. Talep sahiplerine bildirilecek.