Afrika-Avrupa Birliği Ortak Araştırma İşbirliği Çağrısı
Close

Afrika-Avrupa Birliği Ortak Araştırma İşbirliği Çağrısı

Back

DESTEKLİ ARAŞTIRMALAR OFİSİ

Değerli Öğretim Üyeleri, Araştırmacılar,

LEAP-Agri, Afrika ve Avrupa ülkeleri tarafından, Gıda, Beslenme Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım alanlarında ortak araştırma projelerine fon desteği sağlamak amacıyla açılacak uluslararası bir ERA-NET çağrısıdır. LEAP-Agri Çağrısı'nın 2017 Ocak ayı içerisinde açılması planlanmaktadır.

* Çağrı Açılış Tarihi: Ocak 2017

* Çağrı Kapanış Tarihi: Mart 2017

* Çağrı Başlıkları: Gıda, Beslenme Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım

Afrika'dan Cezayir, Burkina Faso, Kamerun, Mısır, Gana, Kenya, Senegal, Güney Afrika ve Uganda; Avrupa'dan ise Belçika, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya ve Türkiye'nin fonlayıcı ülkeler olarak yer aldığı Çağrı'da, İtalya'nın Bari şehrinde yerleşik uluslararası bir kuruluş olan CIHEAM (International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies) da fonlayıcı ortak olarak bulunmaktadır.

* Kimler başvurabilir?

Aksi bir durum ilgili ülkenin resmî ulusal katılım kriterlerinde belirtilmediği takdirde Çağrı'ya yukarıda adı geçen ülkelerdeki araştırma ekipleri başvuru yapabilecektir. Başvuruların, Çağrı'nın açılmasından itibaren 3 ay içerisinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Çağrı ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.leap-agri.com/ adresinden ulaşabilir; sorularınızı dao@isikun.edu.tr adresinden bize ulaştırabilirsiniz.



Bilginize sunarız,
Saygılarımızla

Destekli Araştırmalar Ofisi