Prof. Dr. Rabia Karakaya Polat
Close

Prof. Dr. Rabia Karakaya Polat "CORENet CA20107" başlıklı COST projesine dahil oldu

Back

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Rabia Karakaya Polat, "Connecting Theory and Practical Issues of Migration and Religious Diversity (CORENet CA20107)- "Göç ve Dini Çeşitliliğin Teori ve Pratik Sorunlarını Birleştirme" başlıklı COST projesine dahil oldu.

Prof. Dr. Rabia Karakaya Polat, projenin Avrupa çapında göç ve dini çeşitliliğin kesiştiği noktada bilgi üretimi, bilgi alışverişi ve kapasite geliştirmeyi amaçlayan disiplinler arası bir ağ yaratmayı amaçladığını belirtti. Proje ağını ortaya çıkaran başlıca faktörün, göçmenlerin ve Avrupa'ya gelen Suriyeli savaş mültecilerinin geçtiğimiz yıllarda başlıca siyasi meselelerden ve sosyal zorluklardan biri haline gelmesi ve bunun yarattığı acil sosyal durum olduğunu dile getiren Prof. Dr. Rabia Karakaya Polat, bu proje ağı çerçevesinde yürütülecek projelerin, kapasite geliştirme ve fikir alışverişi, bu zorlukların ve olası çözümlerin arkasında yatanları analiz etmek için önemli araçlar olduğunu da sözlerine ekledi. 
Proje ağ, göç ve dini çeşitlilik üzerine mevcut sosyal bilimsel bilgilere katkıda bulunacak yenilikçi bir yaklaşımın yardımıyla, Avrupa ülkeleri içindeki ve arasındaki ayrımların üstesinden gelinmesine katkıda bulunmayı amaçlamakta. 21 Ekim 2021'de başlayan proje 4 yıl sürecek ve 20 Ekim 2025 tarihinde sona erecek.
 
COST (European Cooperation in Science and Technology- Bilim ve Teknolojide Avrupa İş birliği), bilim ve teknolojide Avrupa iş birliği için oluşturulmuş ve ulusal kaynaklarla desteklenmiş araştırma projelerinin Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlayan hükümetler arası bir kuruluştur. 1971 yılında kurulmuş olup ülkemiz de kurucu üyeler arasında yer almaktadır. COST'un ülkemizdeki bilimsel koordinatörlüğü TÜBİTAK tarafından yürütülmektedir.