Matematik Sempozyumu

Matematik Sempozyumu

MATEMATİKTE IŞIK VAR!

'Uygarlığın Gelişiminde Matematik' temalı 10. Matematik sempozyumu Işık Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 21-23 Eylül 2011 tarihleri arasında Matematikçiler Derneği ile birlikte düzenlenen 10. Matematik Sempozyumu Şile Kampusunda gerçekleşti. Başlığı "Uygarlığın Gelişiminde Matematik"olan sempozyumda; 19. Yüzyıl Osmanlı Matematiği, sanayinin gelişiminde matematiğin rolü, II. Mahmut Devrinde Bir "Calculus" Kitabı',

İş Dünyasında ve Akademik Yaşamda Bir Matematikçinin Yol Haritası, Endüstri Mühendisliği Matematiği Nasıl Kullanıyor?', Sanayinin Gelişiminde Matematiğin Rolü, İlkokul çağındaki çocuklara matematik nasıl sevdirilir?, Matematikçi Olma Bilinci gibi birçok bilimsel ve teorik konu uzmanlar tarafından anlatıldı.

'Zihinsel Karekök' alanındaki dünya rekoru ile adından söz ettiren Selçuk Soner AKGÜL, bilgisayar tarafından rastgele seçilen 6 basamaklı 10 sayının zihinden kareköklerini 6 dakika 37 saniye gibi kısa bir süre içerisinde hesaplamıştı. Dünya Rekortmeni Selçuk Soner AKGÜL, Işık Üniversitesi'nde yine bilgisayar programının seçeceği bir işlemi kağıt-kalem ve hesap makinesi kullanmadan akıldan çözdü.

101 FARKLI MESLEKTE BAŞARI GÖSTEREN MATEMATİKÇİLER

'The Mathematical Association of America' kitabında geçen 101 Matematik eğitimi almış matematikçilerin 101 farklı meslekteki başarısı anlatılacak. Örneğin; müzisyenlik, heykeltıraşlık gibi sanat alanlarından, psikolojiden proje yöneticiliğine, sigorta şirketi sahibinden, NASA uzay uçuş uzmanlığından milletvekilliğine kadar pek çok farklı konuda kendilerini başarı ile ifade eden matematikçiler gündeme getirildi.

AKIL OYUNLARINDA 100 OKUL YARIŞACAK!

10. Matematik Sempozyumunun ikinci gününde Türkiye'deki okullardan Matematik ve Akıl Oyunları yarışmasında 50 ilköğretim, 50 ortaöğretim olmak üzere 100 okul yarıştı. Akıl Oyunlarında yarışılan kategorilerden bazıları şöyle; Futoşiki, Farklı Komşular, Kapsül, Çadır, Kendoku, Kakuro vb…

10. Matematik Sempozyumunda; 14 Programlama Kurulu Üyesi, 10 Yürütme Kurulu Üyesi, 34 Matematik Eğitimcisi Bilim Kurulu Üyesi, 29 Matematikçi Bilim Kurulu Üyesi, Matematik Eğitimcisi akademisyenlerin yansıra pür Matematikçi akademisyenlerle birlikte toplamda 1500'ü aşkın katılımcı bulundu.

İlgili Dosyalar