Close

"TÜBİTAK - Üniversitelerde Proje Yarışları Başladı!"

Back

DESTEKLİ ARAŞTIRMALAR OFİSİ

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından, üniversite öğrencilerini, ülkenin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda çalışmalar yapmaya yönlendirmek ve özendirmek amacıyla üniversitelerde proje yarışları başlattı. Ekim ayında yapılması planlanan ödül töreninde, dereceye giren projeler açıklanacak ve sahipleri ödüllendirilecektir.

Son Başvuru Tarihi: 12 Haziran 2017

Yarışmalar 3 konu başlığı altında düzenlenecektir:

1) Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışmasında, mühendislik, teknoloji, doğa, sosyal, beşeri, tıbbi ve tarımsal bilimler bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin, bitirme tezlerinde uygulama potansiyeli yüksek ürün ve süreç geliştirme alanlarında, sanayi ve iş dünyasıyla ortak çalışarak geleceğe yönelik projeler üretmeleri hedefleniyor.
* Başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

2) Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasında girişimcilik ve yenilikçilik fikrinin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasındaki önemini artırmak, yenilikçi ve girişimci fikirleri desteklemek ve genç beyinlerin araştırma kültürüne sahip olmalarını sağlamak amaçlanıyor.
* Başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

3) Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmasında ise lisans öğrencilerinin somut projeler geliştirerek, ülkenin uluslararası rekabet gücünün artırılmasına, yerel sektörün gelişimine katkı sağlanması ve bu doğrultuda gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmek hedefleniyor.
* Başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.
Saygılarımızla,

TTO/Destekli Araştırmalar Ofisi