PROJE ve ŞANTİYE YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
Kapat

PROJE ve ŞANTİYE YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Geri



    Programın Amacı:

    İnsanın "Doğal Çevre" ile başlayan barınma gereksiniminin, binlerce yıllık bir süreçte artarak "Yapılı Çevre" (yapı) oluşumu birçok disipline ihtiyaç duymuştur. "Yapılı Çevre" nin (konut, eğitim yapıları, dini yapılar, kültür yapıları, ticari yapılar vb.); düşünceden (talepten) uygulamaya giden aşamalarında teknik, etik, yasal birçok argümanı kullanarak bir ekip çalışması oluşmaktadır. Bu sürecin yönetiminin, projeye, bütçeye, sözleşme ve hukuk kurallarına, çevreye, insan sağlığına özen göstererek yapılabilmesi için verilecek bilgi ve uygulama kriterlerini öğretmektir.

    Program; ölçümleyerek ve fiyat oluşturarak, restorasyon, renovasyon, iç mekan tasarımı gibi projelerin yönetimini, maliyetini ve uygulama takvimini belirlemek, istenilen işin kalite, detay ve ekonomik uygulama şartnamelerini hazırlayacak bilgileri vermektedir. Konuyla ilgili temel terim ve tanımlar; metraj yapılması, ön keşif yapılması, ihale dosyası hazırlanması, sözleşmelerin yapılması, şantiye kontrolu sırasında yapılacak işlemler, kullanılan evraklar, şantiye kurulumunda dikkat edilecek her türlü kural, iş takvimi, hakediş ve kesin hesap yapılması, geçici -kesin kabul aşamaları hakkında bilgiler öğretmektir.

    Ayrıca, işin proje safhasından itibaren uyulacak yasal ve sürdürülebilirlik prensiplerine uyulması konusundaki koşulları, işyeri güvenliği-çalışan güvenliği konularındaki kuralları aktarmaktadır. Bu kurallara uyarak sağlayabileceği insan sağlığı ve çevre korunması olgularına yapabileceği katkıları da göstermektedir.

    Proje ve Şantiye Yönetimi Sertifika Programı'na katılanlar eğitim sonrasında; proje yönetimi, ihale hazırlığı, teklif hazırlama, keşif-metraj hazırlama, şantiye kurma ve yönetme, hakediş ve kabul işlemleri konularında alacakları eğitimle daha ekonomik, iş takvimine uygun, etik ve hukuk yasalarına uyan işlerin yapılması konusunda fark yaratacaklardır.

    Katılım Koşulları:

    *Proje – Şantiye yönetimi, keşif-metraj hazırlanması, ihale ve teklif hazırlığı konularında uzmanlaşmak isteyen; iç mimar, mimari restoratör, mekan tasarımcıları, mimarlar bu programa katılabilirler.

    *Katılımcıların ilgili alanlarda en az ön lisans mezunu olmaları ya da bu alanlarda öğrenci olmaları şartı aranır.

    Katılımcı Profili:

    * Proje ve Şantiye yönetimine ilgi duyan ve bu alanda uzmanlaşmak isteyenler,
    * Proje gruplarında ve/veya şantiyelerde çalışmak ve uzmanlaşmak isteyenler,
    * "Yapılı Çevre" (inşaat) konusunda iş sahibi olanlar, *Aldığı eğitime ek olarak bu program içeriğinde uzmanlaşmak isteyenler.

    Program Süresi:

    40 saat (toplam 10 hafta sonu, Cumartesi)
    Saat 09:00-13:00 arası Yüz yüze eğitim uygulamalıdır.

    Katılımcı Sayısı:

    25 kişi

    Yer:

    Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü

    Belge:

    Işık Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen "Proje ve Şantiye Yönetimi Sertifika Programı"nın katılımcıları aşağıda belirtilen koşulları sağlamaları durumunda, Işık Üniversitesi Rektörü ile Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü'nün imzası olacak şekilde sertifika ya da katılım belgesine hak kazanır.

    Sertifika: Program sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara, %70 devam koşulunu sağlamaları durumunda sertifika verilir.
    Katılım Belgesi: Program sonunda yapılan sınavda başarısız olan katılımcılara, %70 devam koşulunu sağlamaları koşuluyla katılım belgesi verilir.
    Katılımcıların, takip eden dönemdeki “Proje ve Şantiye Yönetimi Sertifika Programı”nın dönem sonu sınavına katılıp, başarı göstermeleri durumunda Katılım Belgeleri, Sertifika ile değiştirilir. Bunun için programın açılması ve katılımcılarımızın başvuruları gerekir.

    Hazırlayan: H.Gülhis Yücel
    Y.İç mimar ve Endüstri Tasarımcısı Öğr. Görevlisi

    Ders Programı:
    1. hafta; Dersin tanıtımı. Tarihçesi. (Vitruvius). Temel tanımlar; proje nedir, inşaat nedir, şantiye, kontrol ve yüklenici vb. kavramların anlatılması.
    2. hafta; Müşteri/İhtiyaç’tan başlayarak proje aşamaları, malzemelerin seçimi, mahal listesi ve şartname hazırlanmasının anlatılması. İhale/Teklif alma çeşitlerinin paylaşılması. İhale dosyası hazırlanmasında dikkat edilecek hususların anlatılması. Örnek ihale-teklif çalışması uygulamasının yapılması.
    3. hafta; Ölçüm aletlerinin tanıtılması; keşif-metraj çeşitlerinin anlatılması ve örneklerin yapılması. Yıkım-söküm keşfinin toplam keşifteki yerinin anlatılması.
    4. hafta; İhale açılması, ihale komisyonu oluşturulması, etik ve hukuki yaptırımların anlatılması, sözleşme aşamaları, iş takvimi, avans ve hakediş prensiplerinin, teminat mektubu şartlarının sözleşmede yer almasının anlatılması, yer teslimi, şantiye kurulumunda dikkat edilecek prensiplerin anlatılması.
    5. hafta; Kontrollük, şantiye sorumlusu kavramlarının ve görevlerinin paylaşılması. İş güvenliği yasaları ve yaptırımlarının anlatılması. Şantiye kurulumunda dikkat edilecek prensiplerin açıklanması.
    6. hafta; Şantiyede ve kontrollükte kullanılan belgelerin açıklanması; yeşil defter, ataşman defteri, tanık numune panosu, tüm projeler ve entegre projenin şantiyede bulundurulma prensipleri.
    7. hafta; Örnek hakediş yapılması, avans kavramının anlatılması, iş takvimi takibi, gecikmeler, kesin hakediş, geçici kabul, nefaset kesimi, kesin kabul kavramlarının örneklerle anlatılması. Teminat mektuplarının çözülme prensiplerinin açıklanması.
    8. hafta; Proje ve Şantiye yönetiminin kurallara ve yasalara uygun yapılmasının, çevre, insan sağlığı ve ekonomiye yapacağı katkıların paylaşılması, önceki derslerde anlatılan konuların bu sonuçlara etkilerinin örneklenerek anlatılması. (Hammurabi yasaları)
    9. hafta; Tüm paylaşılan konuların bir örnek üzerinde tekrarının yapılarak dersin pekiştirilmesi. Katılımcıların sorularının, görüşlerinin paylaşılması. Sınav yönteminin açıklanması.
    10. hafta; Sınav.
    Bilgi ve Önkayıt:

    Ön kayıt ve Bilgi için: sem@isikun.edu.tr adresine e-posta ile başvurabilir veya aşağıdaki telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.

    Telefon: 444 07 99 - 6142
    Telefon (Direkt): (0 212) 286 49 13
    (0 534) 366 17 17

    *Eğitim içeriği ile ilgili tüm detaylar ve diğer tüm teknik sorularınız için Program Koordinatörüne ulaşabilirsiniz.


EĞİTİM TARİHİ

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
Telefon: 444 07 99 - 6142
Telefon (Direkt): (0 212) 286 49 13
(0 534) 366 17 17
E-Posta: semisikun.edu.tr