Model Birleşmiş Milletler Eğitim Konferansı (HasTRAIN)

Işık Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler (IsıkMUN) Kulübü 18 üyesiyle 24-25 Ekim tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi MUN Kulübü tarafından düzenlenen Model Birleşmiş Milletler Eğitim Konferansına (HasTRAIN) katıldı.

Model United Nations olarak tanımlanan MUN konferansında öğrenciler ülkelerin sanal temsilcisi olup İngilizce olarak gerçekleşen Birleşmiş Milletler'in simülasyonunda verilen sorunlara çözüm bulmaları hedeflendi. Bu konferansa katılarak hem İngilizce hitabet kurallarını öğrenen, hem de diğer üniversitelilerle bir araya gelen IsıkMUN Kulübü; tartıştıkları konulara çalışarak günlük evrensel olaylara farkındalıklarını arttırma fırsatı buldu. Bugün önde gelen bütün üniversitelerde Model Birleşmiş Milletler Kulübü bulunmaktadır.