FMV Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Uygulamalı Girişimcilik Programı Katılımcılarına Sertifikalarını Törenle Verdi

FMV Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Programına katılan 95 katılımcıya sertifikaları KOSGEB'in İstanbul Boğaziçi Müdürlüğü'nde törenle verildi. Törene, KOSGEB İstanbul Boğaziçi Müdürü Gürsel Kızılaslan, FMV Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Ceylan Adıgüzel ve İŞKUR İstanbul Şişli Hizmet Merkezi Müdürü Yusuf Arıcı'nın yanı sıra Şişli Kaymakamı Salih Işık'ta katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan KOSGEB İstanbul Boğaziçi Müdürü Gürsel Kızılaslan yaptığı açılış konuşmasında KOSGEB'in girişimcilik konusunda ülkemizde bir çığır açtığını belirtti. 9 günlük Uygulamalı Girişimcilik Programı eğitimini tüm Türkiye'de 300 bin kişinin aldığını ve bu rakamında oran olarak yaklaşık %10'unun, yani 20 bin işletmenin KOSGEB desteğiyle açıldığını söyledi. Kızılaslan sözlerine şöyle devam etti: "Bizim girişimci insanlarımız iş bulabilmek için değil de, başkalarına iş kapısı açabilmek için uğraşıyorlar. Biz, KOSGEB olarak bunun çok iyi farkındayız, girişimcilerimizin her zaman pozitif olarak yanındayız. Bizler de daha çok girişimcinin daha nitelikli işler yapması için gayret sarf ediyoruz; çünkü ülke ekonomisi açısından bizim daha nitelikli iş fikirlerine yönelmemiz lazım'' dedi. Kızılaslan konuşmasını sonlandırırken bu eğitime imkan sağlayan FMV Işık Üniversitesi ve İŞKUR'a teşekkür etti. İŞKUR İstanbul Şişli Hizmet Merkezi Müdürü Yusuf Arıcı konuşmasında, istihdamda en önemli şeyin, istihdamın korunması ve arttırılması olduğunu, en önemli şeyin de yeni girişimcilerin iş gücü piyasasına girmesi olduğunu söyledi. Arıcı, İŞKUR'un, girişimcilerin, girişimci sertifikalarını aldıktan sonra, KOSGEB'in hibe desteğiyle yeni istihdam yaratmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. FMV Işık Üniversitesi SEM Müdürü Ceylan Adıgüzel ise yaptığı konuşmasında, bu projede toplamda 1350 kişiye bu eğitimi vermeyi planladıklarını, şimdiye kadar ise 559 katılımcının eğitimini tamamladığını belirtti. Işık Üniversitesi'nin öğretim görevlileri tarafından verilen eğitimin içinde pazar araştırması, pazarlama planı, yönetim, üretim ve finansal planlamalar gibi konuların ayrıntılı bir şekilde işlenmekte olduğunu belirtti. Adıgüzel konuşmasının devamında: "En büyük amacımız Türkiye'de yeni kurulan küçük işletmelerin, ilk yıllardaki yüksek kapanma oranlarını mümkün olduğunca aşağıya çekmek. Bu bilgileri sizlerle paylaşıp, ayakları yere daha sağlam basan, daha bilinçli, bilgili girişimciler olarak piyasaya çıkmanızı sağlamak, başarılı işletme sayılarını arttırmak. Bunda bir nebze olsun bizim de katkımız olduysa ne mutlu… "dedi. Adıgüzel konuşmasını sonlandırırken Üniversitenin öğretim görevlilerine ve işbirliklerinden dolayı, KOSGEB ve İŞKUR'a teşekkür etti. Sertifika töreninden önce son konuşmayı Şişli Kaymakamı Salih Işık yaptı. Kaymakam Salih Işık konuşmasında, toplumların kalkınabilmesinin temel şartının eğitilmiş insan gücü olduğunu söyledi. Işık, bir toplumdaki eğitilmiş insan gücünün, çokluğu ve kalitesine bağlı olarak, o toplumun ayağa kalkarak sorunlarını çözmesinin çok daha kolay olduğunu ve tarihte bunun birçok örnekleri olduğunu belirtti. Işık: "Bu kurs, girişimci adaylarımıza çok büyük rehberlik yapıyor. Bir işletmenin riskleri, artıları, eksileri, açılması, kapanması, bürokratik prosedürler veya bu iş fikri, faydalı mı zararlı mı bu konularda çok önemli şeyler anlatılmıştır. Biliyorsunuz, her işte, esastan önce usul gelir hep… Yani burada bir anlamda, iş kurmanın, girişimci olmanın usullerini öğrendiniz. Usulü bilmezseniz, ilk adımda toslarsınız. Yani bir bürokratik engele toslarsınız, işi başlamadan bitirmiş olursunuz bu açıdan çok önemli..." dedi. Kaymakam Salih Işık, sözlerini girişimci olmanın, cesaretli olmak gerektiğini söyleyerek bitirdi.

Katılımcılara sertifikaları, Şişli Kaymakamı Salih Işık, KOSGEB İstanbul Boğaziçi Müdürü Gürsel Kızılaslan, FMV Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Ceylan Adıgüzel ve İŞKUR İstanbul Şişli Hizmet Merkezi Müdürü Yusuf Arıcı tarafından verildi.