Fransa'nın En Başarılı Müzikali Işıklılar Tarafından Sahnelendi

Ünlü Fransız yazar Victor Hugo'nun aynı adlı romanından uyarlanan Fransa'nın ünlü 'Notre Dame de Paris' (Notre Dame'ın Kamburu) müzikali, Işık Üniversitesi Işık Üniversitesi Oditoryumunda tiyatro severlerle buluştu.

Notre Dame'ın Kamburu müzikali ilk olarak 1998'de Paris Kongre Sarayı'nda sahnelendi. Fransızca konuşulan ülkelerde gösterime girdikten sonra müzikal, Amerika ve Londra'da İngilizce versiyonu ile oynandı ve büyük bir başarı yakaladı. Şu ana kadar Fransızca, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca ve Rusça sahnelenen müzikal; Doğan Duru tarafından sahneye uyarlandı ve Işık Üniversitesi öğrencileri tarafından Fransızca versiyonu ile izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Eserin başkahramanı Quasimodo'yu canlandıran Alican Akülger isimli öğrenci Garou'nun sesinin karakteri ve oyunculuğundaki performans, müzikalin ve özellikle "Belle" adlı şarkının başarısında büyük rol oynadı. Fransızcada güzel anlamına gelen şarkı, Esmeralda'ya aşık üç erkek oyuncu tarafından seslendirildi. Bunlardan ilki, kilisenin sağır ve kambur zangocu olan Quasimodo, ikincisi evlenmesi yasak olan rahip Frollo, üçüncüsü ise başkasıyla nişanlı olmasına rağmen Esmeralda'ya duygu besleyen yakışıklı asker Phoebus. Bu üç erkek karakterde, aşkın üç farklı şekli izleyiciye aktarılırken, ortak duygu ise hepsinde birer paradoks olmasıdır. Üç erkek de, güzel-çirkin, yasak-doğru, ihanet ve sadakat gibi farklı iç çatışmaları yaşamaktadır.

Notre Dame'ın Kamburu Müzikali ile birinci perde de oyunculukları, müzikleri ve kostümleriyle izleyenleri 1800'lü yıllara götüren Işık'lılar;  ikinci perdede ise Doğan Duru'nun yazıp, yönettiği "The Beatles" şarkılarından oluşan, "All You Need Is Love" adlı müzikalini sergiledi.

İngiltere'nin Liverpool kentinde kurulmuş ve 60'lı yılların en popüler müzik grubu olan The Beatles'ın Girl, Yellow Submarine, Strawberry Fields Forever, Hey Jude, Let It Be ve daha birçok şarkısı müzikalde yer aldı.