IŞIK'lılar 1 Günlüğüne İşçi Oldu

FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsü öğrencileri 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda ilginç bir etkinliğe imza attı. Işık'lı gençler empati kurarak bir günlüğüne çalışanların yerine geçti. Temizlik ve yemek yaparak okul çalışanlarını en iyi şekilde ağırladı.

FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsü öğrencileri, okul çalışanları için 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi, anlamlı bir kutlama gerçekleştirdi. Gerçekleşen etkinlik kapsamında Işık Üniversitesi öğrencileri, kurumlarında hizmet veren personellerinin yerine geçerek güvenlik, mutfak çalışanı, garson ve temizlik görevlisi olarak görev yaptı. Günün misafirleri ise Şile Kampüsü çalışanları oldu.

Empati Kurma Yetenekleri Gelişti

Üniversitenin sosyal merkezinde düzenlenen etkinlik ile çalışanların kampüste hayatı olumlu etkilediklerini, bütünün önemli bir parçası olarak değerli olduklarını hissetmeleri amaçlandı. Gönüllü olan öğrencilerin ise hayatı çalışan personelin gözünden gözlemleyebilmeleri ve böylece empati yeteneklerini geliştirebilmeleri hedeflendi.

Etkinliğe Işık Üniversitesi öğretim görevlilerinin yanı sıra, farklı üniversitelerden akademisyenler de davetliydi. Işık Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ergül Akçakaya. "Tüm etkinlikleri siz öğrencilerimiz gerçekleştiriyorsunuz, biz de sizin yanınızda yer alıyoruz" diyerek böyle duyarlı bir organizasyona imza attıklarından dolayı öğrencilerini kutladı

"Üniversiteler Topluma Işık Saçar"

Akademisyen bir hukukcu ve siyasetçi Süheyl Batum da etkinliğin konuğuydu. Batum konuşmasında; "Üniversiteli gençlerimiz önemli bir etkinliğe imza attılar. Etkinlik davetini aldığımda onurlandım ve katılmaktan şeref duyacağımı belirttim. Gerçekten çok mutluyum. Üniversiteler de ülkelerin fabrikaları gibi en önemli kurumlarıdır. İnsanlara, ülkeye ve bütün topluma ışık saçan kurumlardır üniversitelerimiz, yan yana kardeşlik ve barış içerisinde yaşayabilmemizin temelini oluşturur. Üniversitelerde hocalar olmadan olmaz; orada çalışan, üniversiteyi var eden çalışanlar ve öğrenciler olmadan bu kurumlar olamaz. Bu kardeşlerimiz bugün, 1 mayıs onuruna böyle özel bir etkinlik yapmışlar. Emin olun daha önce böyle bir etkinliğe şahit olmadım. Bu arkadaşlarımızın bu çatı altında çok güzel ve iyi insanlar olarak yetiştiğini görüyorum" diyerek etkinliği gerçekleştiren öğrencilere teşekkür etti.

"Kıskanarak Kutluyorum"

Organizayonun konuklarından Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği kurucularından Faruk BAYIR konuşmasında; " Olaganüstü bir iş yaptınız. Türkiye'de 170'in üzerinde üniversite var. 1 Mayıs ile ilgili böyle bir etkinliği sadece siz gerçekleştirdiniz. Sizi kıskanarak kutluyorum ve bu organizasyonu düzenleyen öğrenci klüplerine tekrar teşekkür ediyorum " dedi.