Işık Üniversitesi'nde Yerli Malı Haftası Kutlanıyor

Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulubü'nden anlamlı etkinlik. Satışlardan elde edilecek gelir Koruncuk Vakfı'na gidecek!

Işık Üniversitesi öğrencileri projelerine bir yenisini daha ekledi. Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından düzenlenen Yerli Malı Haftası'nda satılan ürünlerden elde edilen gelir, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'na (Koruncuk) bağışlanacak.

İLK DEFA 1929'DA BAŞLADI

Yerli Malı Haftası ilk defa Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1923 yılında İzmir İktisat Kongresinde yurdun bağımsızlığının korunması için, yerli mallar üretilmesi ve kullanılmasının önemini vurgulamasıyla ve direktifleri ile kurulan Milli İktisat ve Tasarruf Cemiyeti ile 1929'da başlatılmıştır.

YERLİ MALI KULLANMAK BİR VATANDAŞLIK GÖREVİ

Amacımız; günümüzde sadece ilkokullarda yapılan Yerli Malı Haftası ruhunun gençliğe hatırlatılması ve yaşatılmasıdır. Bu haftada sadece nostalji değil öz kaynakların kullanılmasının ön plana çıkarıldığı, öğrencilere yerli malı kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunun hatırlatılması bilinciyle yola çıkılmıştır. Bu amaçla; 18 Aralık 2013 Çarşamba günü, Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından Şile Kampüsünde Yerli Malı Pazarı kuruldu. Cumhuriyet döneminin mirası olan Yerli Malı Haftası; Türkiye'nin önde gelen kurumlarının katkılarıyla kutlandı. Kurulan pazarda yöresel ev yemekleri, çiğ köfte, gözleme, börek çeşitleri, meyve, sebze, kuruyemiş, kek çeşitleri, baklava, aşure, doğal çaylar ile baharatlar da satıldı.

Yerli Malı Haftası'nı kutlayan genç IŞIKLILAR aynı zamanda satışlardan elde edilen gelirle, Korunmaya Muhtaç Çocuklara daha güzel bir yaşam alanı sunmak için bağışta bulunacak. Toplanan bağışlar Koruncuk Vakfı Bolluca Köyü'nün yolları, kaldırımları, merdivenleri, evlerin dış cephelerinin onarılması ve yeni yapılması planlanan istasyonlu yürüyüş yolu ile bisiklet yolu projelerine katkı sağlayacak.

KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR (KORUNCUK) VAKFI www.koruncuk.org
1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMÇV), her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır. Amacı, kurup yaşattığı "Çocukköyleri" ile ailesi olmayan veya terk edilen, kişisel varlığı tehdit altında olan, ihmal veya istismara uğramış, kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılmış korunmaya muhtaç çocukları (Koruncukları), "Çocukköyleri"nde hazırladığı aile ortamıyla toplumda başarılı bireyler haline getirmek ve ülkemizde yaşanan korunmaya muhtaç çocuklar sorununa da çözüm sunarak örnek teşkil etmektir.