1500 Öğrenci Aynı Anda Satranç Oynadı

1500 öğrenci, Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okullarının düzenlediği, 8. Okullararası Satranç Turnuvasında buluştu.

Anaokulundan üniversiteye satranç tutkunu 1500 öğrenci, Feyziye Mektepleri Işık Okullarının 3-5 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenlediği 8. Okullararası Satranç Turnuvası'nda biraraya geldi.

Planlı hareket etme, strateji kurabilme, doğru ve çabuk karar verebilme, konsantre olabilme, takım ruhunu geliştirme gibi temel nitelikleri pekiştiren satranç sporunu, anaokulundan başlayarak tüm çocuklara sevdirmeyi amaçlayan FMV Işık Okulları, 8.'sini düzenlediği Okullararası Satranç Turnuvasını bu yıl 3-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdi. 3 MayısCuma günü FMV Işık Okulları Ayazağa Kampüsündeki açılış töreniyle başlayan turnuvaya; 40 anaokulu, 140 ilköğretim okulu, 60 lise ve 40 üniversiteden yaklaşık 1500 oyuncu katıldı.

Türkiye' de yapılan en kapsamlı ve yüksek katılımlı, okullararası satranç turnuvası özelliğini taşıyan etkinlikte; minikler kategorisinde 43 takımdan 129, küçükler kategorisinde 110 takımdan 550, yıldızlar kategorisinde 58 takımdan 290, gençler kategorisinde ise toplam 255 oyuncu karşı karşıya geldi. Türkiye genelindeki üniversiteler ise turnuvaya 56 takım ve 280 oyuncuyla katıldı.

FMV Işık Okullarının ev sahipliği yaptığı, küçükten büyüğe 1500 öğrencinin kıyasıya rekabetine sahne olan satranç şöleninde, birinci gelen takım öğrencilerine tablet bilgisayar, ikinci gelen takım öğrencilerine notebook, üçüncü gelen takım öğrencilerine ise harddisc hediye edildi. Her takımın en başarılı oyuncularına da akıllı telefon verildi.