Yeni Medya Paneli

Işık Üniversitesi, Grafik Sanatlar Ve Grafik Tasarım Bölümü İle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Enformatik Bölümü İşbirliğinde; Günümüzün Popüler Tartışma Ve Uygulama Alanı Olan "Yeni Medya Paneli" gerçekleştirildi.

9 Kasım Cuma, saat 13.30'da Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda, moderatörlüğünü Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım Bölümü ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Enformatik Bölümü Öğretim Görevlisi Salih Akkemik'in yaptığı "Yeni Medya" başlıklı panel düzenlendi.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Doğan Online, Bilge Adam, Adobe Kullanıcı Grubu, RIA(Rich Internet Applications) ve Social Mobile Marketing Company Kurucusu Murat K.Girgin ve Plato Meslek Yüksekokulu Görsel İletişim Bölümü Başkanı Bager Akbay konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasının ardından söz alan Plato Meslek Yüksekokulu Görsel İletişim Bölümü Başkanı Bager Akbay, "Internette Yeni Eğitim Olanakları ve 21.Yüzyıl Üniversitesinin İpuçları" başlıklı bir sunum yaptı. Akbay konuşmasında, internet gibi geçmiştekinden farklı olan bilgi kaynaklarına ulaşım yolları nedeniyle üniversitelerin bünyelerinin de değişmesi gerektiğini vurguladı.

Murat K. Girgin ise, "Social Mobile Marketing: Olanaklar Ve Riskler" başlıklı sunumunda, Facebook, Youtube, Twitter gibi sosyal medya alanlarının, tüketici kitleyi belirleme ve etkilemesindeki önemine değindi. Girgin, günümüzde giderek tek taraflı iletişim araçlarının hayatımızdaki önemini kaybettiğini, bundan dolayı farklı sektörlerdeki pek çok markanın, sosyal medyada ve mobil cihazlarda yer almaya başladığını söyledi. Panele, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.