Işık'lılar Atatürk'ün Manevi Huzurunda

Işık Üniversitesi Öğrencileri ; Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 74. Yıldönümü ve " 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü ve Atatürk Haftası" kapsamında, Anıtkabir'i ziyaret etti.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında; Atatürkçü Düşünce Kulübü önderliğinde, Akut Ögrenci Topluluğu gibi diğer kulüp üyelerinden oluşan toplam 76 (yetmişaltı)kişilik Işık Üniversitesi öğrencisinin katılımıyla, 3 Kasım 2012 günü Anıtkabir'e hareket edildi. Sabahın erken saatlerinde Ankara'ya varan öğrenci grubu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu bölüme geçti. Atatürk'ün manevi huzurunda, Anıtkabir'de saat 10.00' daki saygı duruşunun ardından öğrenciler, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktılar.

Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Ülgen ÜLGEZEN adlı öğrenci Misak-ı Milli Kulesi'ndeki Anıtkabir Özel Defteri'nde düşüncelerini şöyle paylaştı; "Ey büyük Türk Milletinin Büyük Atası! Senin eğitim gördüğün eğitim kurumundaki insanlar olarak karşındayız. Sonsuz bilgi dağarcığına, bir toplu iğne başı kadar bile etkisi olsa, mutlulukla dolan Feyziye Mektepleri'nin öğrencileriyiz. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra adını bizzat senin verdigin Işık Okulları'nın öğrencileriyiz. Yani senin öğrencileriniz Atam. Senin naaşının bulundugu bu güzel yer hiç boş kalmasa da, senin öğrencilerin olarak her yıl olduğu gibi, yine buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Senin açtığın yolda, senin gösterdiğin hedeflerde, senin adını verdiğin eğitim kurumlarında yolumuza devam edip, Türk Milleti ve Atatürk`ü bütün dünyaya gösterecegiz."

Daha sonra öğle yemeklerinin ardından öğrenciler Etnografya Müzesi'ni ziyaret ettiler. Müze gezisinin ardından 1. TBMM gezisi, Atatürk'ün Evi'nin ziyareti ve Göksu Parkı gezileriyle Ankara ziyareti sona erdi.