İbrahim Enez Film Afişleri Sergisi Galeri Işık Maslak'ta açıldı

FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen İbrahim Enez Film Afişleri Sergisi, FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Galeri Işık Maslak'ta 18 Ocak 2018 Perşembe günü açıldı.

Sanatçı İbrahim ENEZ açılış konuşmasında:

"Bugün 65 yıllık sanat hayatımda bana gösterilen değerlerden en büyüğü budur benim için. Aranızda olmaktan ve eserlerimin sergilenmesinden dolayı çok mutluyum. Bunun için bana destek olan FMV Işık Üniversitesi'ne ve dostum Süleyman Tekcan'a minnettarlığımı bildirmek isterim." dedi.

Prof. Dr. Süleyman Saim TEKCAN konuşmasında:

"İbrahim Enez eserleriyle ortada ve Türk Sineması'na sanıyorum ki, bu kadar çok film afişi yapan çok az sanatçıdan bir tanesi ve belkide rekor kıran sanatçı diyebiliriz. Bugün çağımızda film afişleri bilgisayarla tasarım yapılarak ve sonrasında bir biçimde çoğaltılarak insanlara sunulabiliyor. Geçtiğimiz dönemlerde bu işler çok daha zordu. İbrahim Enez işte bu zorluklar içerisinde bugüne kadar durmadan afiş yapan bir sanatçı. Ben bir ressam ve sanat eğitimcisi olarak kendisine hayranlık duyuyorum. Bu gördüğünüz afişler 'Fine Arts' tekniği ile çoğaltılmıştır. Her bir afiş tuval üzerine yağlı boya ile yapılıyor, üzerindeki yazılar el ile yazılıyor ve gördüğünüz gibi portreler o sanatçıları son derece güzel anlatıyor." dedi.

FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Eva ŞARLAK konuşmasında:

"Dijital bir kültür bombardımanı içerisindeyiz. Ancak bellek endüstrisi ve yeni medyanın bu yoğun dönemlerinde böyle bir sergiye ev sahipliği yapmak son derece sevindirici bir gelişme. Bunun dışında öğretim üyeleri tarafından da didaktik açıdan da incelendiğinde sinema, grafik, illüstrasyon gibi sanatın tarihsel alanlarında disiplinlerarası araştırma enjeksiyonu ile karşı karşıyayız. Aslında geçmişten günümüze bir tarihsel dönüşüm burada gözlemlediğimiz," dedi.

FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü GÜRELİ konuşmasında:

"Gerçekten bu üniversitedeki sanata verilen değer, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin bugüne kadar yaptıkları 69 yılı Işık Mezunları olarak bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde Işık'tan mezun olan kardeşlerimizin koleksiyonlarını da sergileme fırsatı bulacağız. Bu afişler özellikle yabancı afişler, değerli sanatçımız İbrahim Enez Bey'in yerli filmlerle ilgili olan afişleri beni nostaljik bir seyahate götürdü. Bu filmlerin her birinde yazlık Levent Sineması'nda bunun müdavimi olarak muhakkak bir anımız vardır. Gerçekten çok güzel bir şey, film afişleri insanı her zaman geçmişe yolculuğa götüren ve o günle de bağını koparmamasını sağlayan önemli bir görseldir. Bunlar çok güzel şeyler ben de seyretmekten çok zevk aldığım için arsa, apartman katı, kooperatif yerine hep sanat eseri toplamıştım. Otuz yıl önce başladım ve bugünlere geldiğimde de çok doğru iş yaptığımı düşünüyorum. Sanattan zevk almak ayrı bir şey ama bilim ve teknolojinin önünde gelen şey bence sanat. Bir ülkenin sanata ve sanatçıya verdiği değer esas olarak uygarlık çizgisinin ölçüsüdür. İnşallah sanat ve sanatçılarımız için daha iyi günleri yaşarız ve daha fazlasıyla kıymetini biliriz." dedi.

Konuşmalardan sonra FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü GÜRELİ, Sanatçı İbrahim ENEZ'e ile FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Süleyman Saim TEKCAN'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Sergi, 11 Şubat 2018 tarihine kadar FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Galeri Işık Maslak'ta izlenebilir.