2013-2014 Akademik Yılı Erasmus Başvuruları için Işık Proficiency Sınavı

Eger Erasmus Programi ile 2013-2014 Akademik yilini yurtdisinda gecirmeyi planliyorsaniz ; basvuru icin 3 temel kriteri yerine getirmis olmaniz gerekiyor: Lisans öğrencileri için 2,20 Lisansüstü öğrencileri için 2.50 ve uzerinde not ortalamasina sahip olmaniz ; dil yeterlilik sinavina girmis olmaniz ve 1. Sınıfı tamamlamış olmanız. Dil yeterlilik tespiti icin TOEFL ya da Isik Proficiency sinavlarindan birine girebilirsiniz. Son 2 yil icinde girdiginiz bir TOEFL sinav sonucu ya da son bir yil icinde girdiginiz Isik Proficiency sinav sonucu gecerli kabul edilmektedir.

TOEFL sinav sonuclari, sinava girmenizden yaklasik 3 hafta sonra elinize ulasmaktadir.

Isik Proficiency sinavi 22 Ocak 2013 Perşembe günü EFL binasında yapılacaktır. Öğrencilerin 10.00'da veya 13.00'te dersliklerde olması gerekmektedir. Sınıf listeleri 21 Ocak Pazartesi günü EFL binasındaki panolara asılacaktır. 22 Ocaktaki sinava girmeyi planliyorsaniz, AB Programlari Ofisi'ne en gec 02 Ocak 2013, saat 17.00 'ye kadar adinizi ve numaranizi ve saat tercihinizi email (nilufer.sen@isikun.edu.tr) ile iletmeniz gerekmektedir. Bu sinavlar disinda 2013-2014 Güz Dönemi Erasmus adaylarina yonelik baska bir sinav yapilmayacaktir. 2013-2014 Bahar Dönemi Erasmus adaylarına yönelik Haziran 2013'te bir Işık Proficiency sınavı yapılacaktır

Isik Proficiency sinavina giriste ekte yer alan sinav kurallarina uyulmasi zorunludur. Bu kurallara uymayan ogrencilerin sinav sonucu aciklanmayacak ve bir daha bu sinavdan yararlanma imkanlari olmayacaktir. Adini ofise bildirip, daha sonra sinava girmeyen ogrencilere (gecerli bir mazeretleri olmadigi durumda) bir daha sinava girme imkani taninmayacaktir.

Universitemizde Isik Proficiency sinavi oldukca onemle hazirlanan ve uygulanan bir sinav oldugundan yukaridaki kurallara uyulmasi konusundaki hassasiyetin anlasilir oldugunu dusunmekteyiz.

Önemli Notlar:

1. 2013- 2014 Akademik Yılı Erasmus Başvurularının Şubat 2013'te alınması planlanıyor. Kesinleşmiş tarih ayrıca duyurulacaktır.
  2. Erasmus'a başvurmak için Şubat 2013 tarihi itibariyle hazırlığı tamamlamış olmak ve 2013 -2014 Akademik yılı içinde 2. Sınıftan ders almaya başlayabilecek durumda olma şartı vardır.

Hepinize başarılar dileriz.
Berna Severge