Wiley Digital Archives deneme erişimine açılmıştır.

Wiley Digital Archives koleksiyonlarına 30 Kasım 2021 tarihine kadar erişim sağlanmıştır. Aralarında New York Academy of Sciences (NYAS)'ın arşiv koleksiyonuda bulunan aşağıda yer alan koleksiyonlarda araştırma yapmak ve belgelere ulaşmak için tıklayınız.

·    New York Academy of Sciences (NYAS)

1803 ila 2013 yılları arasını kapsayan ve Bilim İnsanları İnsan Hakları Komitesi, 1946 antibiyotik konferansı, 1984 AIDS konferansı, Porto Riko ve Virgin Adaları Araştırması, Harbor Project ve çok daha fazlasına dair dosyaları keşfedebileceğiniz NYAS koleksiyonu, 184,000'i aşkın el yazması, yazışma, veri ve rapor içermektedir.

·     British Association for the Advancement of Science (JISC ile bağlantılı BSA)

BAAS bilim insanlarının perspektifinden 150 yıllık İngiliz bilim tarihini belgelendirmektedir. Bilim insanlarının çalışmalarını bir araya getiren bu arşivde 1830'lardan 1970'lere dek bilim tarihini belgelendiren el yazmaları, monograf vb. bir çok nadir eserden oluşan 262.000'i aşkın sayfa yer almaktadır.

·     Royal College of Physicians (RCP)

İngiltere'deki en eski tıp fakültesi olan Royal College of Physicians, tıp tarihi ile ilgili 500 yılı aşkın zamanı kapsayan orijinal dokümanlara sahiptir ve 1,470,000'den fazla sayfa dijital ortama taşınmış ve RCP koleksiyonuna eklenmiştir.

·     Royal Geographical Society (IBG ile RGS)

Dünyanın en büyük özel harita koleksiyonuna sahip olan bu arşiv, 19. ve 20. yüzyıllardaki büyük keşif yolculuklarından el yazmaları, saha notları, haberleşme, çizimler ve günlük tarih notları ile tamamlanan 2.000.000 sayfalık harita ve krokileri içermektedir.

·    Royal Anthropological Institute (RAI)

2,000,000 etnografik fotoğraf içeren bu koleksiyon, 1763'ten günümüze antropolojinin tarihini gözler önüne sermektedir. Dünya genelindeki antrolopologlar tarafından çekilmiş 150,000 fotoğraflık bir etnografik fotoğraf albümü olan daha önce kataloglanmamış içeriğe sahiptir.

Wiley Yayınevinin akademik tüm kitaplarına ve dergilerine erişim için tıklayınız…

Deneme Erişimi Bitiş Tarihi: 30 Kasım 2021

İlgili Dosyalar