İntihal.Net Erişime Açıldı

İntihal.Net akademik çalışmalardaki benzerlik oranını tespit etmek için Türkiye'de üretilmiş, internet tabanlı bir benzerlik tespit ve raporlama yazılımıdır. İntihal.net ile çalışmaların özgünlük testi  3 adımda ve bulut tabanlı uygulaması ile gerçekleştirilmektedir. İntihal.net farklı dosya formatlarını desteklemektedir. İntihal.Net,  Türkiye'de yayın yapan dergilerin %90'ından fazlasını ve on binlerce basılı kitabı kapsamaktadır.

İntihal.Net tarafından denetlenen İntihal Türleri
  • Çoğaltma: Başka birisinin çalışmasını direk alma ve kendi çalışması olarak gösterme.
  • Kopyalama: Bir başka çalışmanın bir kısmını direk kopyalama ve kendi çalışmasına eklemek.
  • Kopyala Ama Değiştir: Başka bir kaynaktan kopyaladığı yazıyı küçük değişiklikler ile kendi yazısına ekleme.
  • Mozaik: Birden fazla kaynaktan aldığı çalışmaları birleştirmek.
  • Kendini İntial: Daha önce yaptığı bir çalışmasından kopyalamadır.
Akademisyenler ve öğrenciler Işık Üniversitesi e-posta adresleri ile sisteme kayıt olabilir ve sistemi kullanmaya başlayabilirler.

Detaylı bilgi için kullanım klavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

Platforma ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Dosyalar