Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü Kadro Duyurusu

Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümüne psikolojinin çeşitli alanlarından tam zamanlı eleman alınacaktır.

Kurumla ilgili bilgi:

• Üniversitemizde biri İngilizce, diğeri Türkçe olmak üzere iki Psikoloji Lisans Programı ve Klinik Psikoloji alanında bir Yüksek Lisans Programı mevcuttur.
  • Dokuz birimden oluşan bir deneysel laboratuar yer almaktadır. Bu birimlerden biri göz hareketlerinin çalışılmasına, bir başkası küçük grup çalışmalarına, diğer birimler ise psikofizyoloji çalışmalarına ayrılmıştır. Laboratuarda PC ekipmanı ve CRT monitörleri bulunmaktadır.
  • Uyarıcı sunumu ve veri toplama için tüm birimlerde kullanılan PC'ler kullanıcı dostu E-Prime 2 Professional içermektedir. Dolayısıyla, son yıl yürütülen uygulamalarda öğrenciler tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir. Ayrıca çok dakik davranım ölçümlerinin alınmasında, subliminal sunumlarda veya sözel davranım ölçümlerinde kullanılabilecek bir response box yer almaktadır.
  • Bölümümüzde göz hareketlerini son derece dakik olarak ölçen bir Eyetracker da mevcuttur. Bu aygıt, görsel dikkat ve okuma süreçlerine ilişkin araştırmalarda kullanılmaktadır.
  • Akademik çalışmaları teşvik eden diğer üniversite olanakları arasında, Bilimsel Araştırma Projeleri Teşvik Fonu (BAP) ve Bölümümüz çalışmaları için alt yapı oluşturacak Psikoloji Araştrımaları ve Uygulamaları Merkezi sayılabilir.
  • Işık Üniversitesi, İstanbul'da Şile Kampüsünde kurulmuştur. Üniversitemiz özel sağlık sigortası da sağlamaktadır (Yatarak tamamı, ayakta, %75'i kurum tarafından karşılanmaktadır)

Adaylarda aranan özellikler:

• Psikolojinin farklı alanlarında Doktora
  • SCI, SCI-E ve SSCI dergilerinden birinde en az iki yayın
  • Üç ders verebilme
  • Düzenli araştırma yapacak bilgi ve becerilere sahip olma
  • Yurt dışı araştırma desteği alabilme bilgi ve becerilerine sahip olmak önemli bir avantaj sağlamaktadır.
  • Başarılı adayların hem Lisans, hem Yüksek Lisans düzeylerinde ders verebilecek yetiye sahip olması

Başvurular başlamıştır ve 30 Mayıs'a kadar devam edecektir.

Başvuru Süreci:

• Ayrıntılı Özgeçmiş,
  • Araştırma ilgileri
  • Verilebilecek Dersler

İletişim: gulden@isikun.edu.tr, +90 216 528 71 80

Değerlendirme süreci 1 Haziran 2015'de başlayacak ve kadrolar dolana kadar devam edecektir. İlgili sorular, Prof.Dr Gülden Güvenç'e (gulden@isikun.edu.tr) (+90 216 528 71 80) yönlendirilebilir. Daha fazla bilgi için şu websitelerine başvurulabilir: