İstediğiniz Şirkette Staj Yapmanın Yolları

İstediğiniz Şirkette Staj Yapmanın Yolları

İstedİĞİNİZ ŞİRKETTE STAJ YAPMANIN YOLLARI

1 Kasım 2016 LojiLifeStyle

Accenture Strategy'nin yaptığı bir araştırmaya göre, staj yapan 2015 mezunlarının yüzde 43'ünün stajı istihdamla sonuçlanmış. Bu sonuçlar doğrultusunda; çalışmak istediğiniz şirkete girip staj yapmanın oraya yerleşmek için önemli bir adım olduğunu söylemek doğru olacaktır. Aynı duruma işverenler açısından bakıldığında ise kendi alanında gerçek bir iş ortamında çalışma tecrübesi olanlar daha fazla tercih ediliyor. Peki, istediğiniz yerde staj yapmanın yolu nereden geçiyor?

Hedefinizi ve Ne İstediğinizi Bilin
Gerçekten ne iş yapmak istediğinizi bildiğinizde hedefinize yoğunlaşmanız da daha kolay olacaktır. Yapacağınız stajdan ne tür bir tecrübe edinmeyi beklediğinizi bilmek ve ona göre hedefler belirlemek büyük önem taşıyor. Buradaki en önemli nokta; sizi belli bir alana çeken bir ilgi alanını tespit etmeye çalışmak ve bunu yaparken mümkün olduğunca spesifik olmak. Mümkünse bu alanlarda çalışan insanlarla kontak kurarak iş hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışmak da ayrıca yararlı olacaktır.
Bir sonraki adım işverenlerin belirlenmesidir. Böylece gerçekten çalışmak istediğiniz şirket içinde iyi ilişkiler kurarak mükemmel bir başvuru hazırlayabilirsiniz.

Profesyonel Çevrenizi Genişletin
Meslek sahibi profesyonelleri bir araya getiren LinkedIn ve Xing gibi sitelerden yararlanarak bir şeyler öğrenmek istediğiniz insanlarla irtibata geçin, Twitter sohbetlerine katılın. Ama sadece buralarda bir hesap açıp oturmak yetmez. Gerekirse hiç kontağınız olmayan isimlerle tavsiyeler almak, iş imkanlarını öğrenmek için iletişime geçmelisiniz.

Başvuru Mektubu
Çoğu insan başvuru mektubunda şirkete sağlayabileceği önemli katkılardan bahsederken aslında önemsiz noktalara işaret ediyor.
Onun yerine sunabileceğiniz üç özel yeteneğinizi düşünerek maddeler halinde sıralayın. Sizin şirket için yapabilecekleriniz üzerinde durursanız başvurunuz otomatik olarak dikkat çekecektir.

Mülakata Kendinizi Hazırlayın
Mülakata girecek olmanız işi aldığınız anlamına gelmez. Staj mülakatını iş başvurusu gibi görün ve işvereni araştırarak iyi hazırlanın.
Şirketin internet sitesini incelemek, şirketi sosyal medyada takip ederek paylaşımlarını analiz etmek sizi fikir sahibi yapacaktır.
Mülakatı yapacak kişiye yöneltecek sorularınızın olması da, bu soruları zaman ayırıp hazırlandığınızı ve staj konusunda ciddi olduğunuzu gösterecektir.

Kaynak: 
http://www.lojiblog.com/istediginiz-sirkette-staj-yapmanin-yollari/

İlgili Dosyalar