Haberler

Paylaş

Rehber Öğretmenlere Yeni Eğitim Modelimizi Anlattık

İstanbul'un farklı ilçelerindeki okullarda görevli rehber öğretmenler, Işık Üniversitesi tarafından Şile kampüste düzenlenen Rehber Öğretmenler Tanıtım Toplantısında bir araya geldi. Toplantının açış konuşmasını yapan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, toplantıya katılan 50'ye yakın rehber öğretmene Işık Üniversitesi'ndeki değişim, dönüşüm ve yeni eğitim modelini anlattı. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Işık Üniversitesinin özellikle son 2 yıldır büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu kaydetti. Bu değişim ve dönüşümle birlikte Işık Üniversitesi'nde yeni bir eğitim modeli oluşturma çabası içinde olduklarını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, "Bu yaklaşımımızı, 'geleceği inşa etmek' olarak tanımladığımız önümüzdeki dönemin ihtiyaçlarına göre şekillendirdik. Değişen dünyada klasik ve geleneksel üniversite anlayışıyla eğitim sürdürmenin olanağı artık yok. Bu sebeple Işık Üniversitesi olarak, inter-disipliner, entegre ve modüler bir eğitim modelini uygulamaya koyduk. Bunların sonrasında ise; henüz hazırlıklarını sürdürdüğümüz daha proje tabanlı bir eğitime geçeceğiz" diye konuştu. 

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın açış konuşmasının ardından, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Kaya "Sende Işık Var Bursu" sunumu, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Koloğlugil ise "Bir Günlük Üniversiteli Programı" sunumu yaptı. 

Programın öğleden sonraki bölümünde Uzman Klinik Psikolog Gözde Ceylan, rehber öğretmenlere "Mesleki Öz – Farkındalık ve Kendine Yardım" psiko-eğitimi verirken, Klinik Psikolog ve Psikoterapist Dr. Miray Akyunus ise sınav ve başarı kaygısını anlattı. Programın son konuşmacısı ise Mindfulness Eğitmeni İhsan Yelkencioğlu idi. Yelkencioğlu, rehber öğretmenlerle mindfulness kavramını ve uygulamalarını paylaştı. Toplantının ardından rehber öğretmenlere katılım belgeleri takdim edildi.

İlgili Dosyalar