Haberler

Paylaş

Engelsiz Bir Dünya İçin Bir Araya Geldik

Işık Üniversitesi, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü, 'Engelleri Işığımızla Aşıyoruz' başlığı ve engelli farkındalığını artırmaya yönelik bir dizi etkinlikle karşıladı. 1-3 Aralık tarihleri arasına yayılan etkinliklerin 1 Aralık'ta gerçekleştirilen ilkinde; engelsizkariyer.com kurucusu, yazar, sunucu ve eğitmen Mehmet Kızıltaş ile engellilerle iletişime yönelik atölye çalışması gerçekleştirildi. Işık Üniversitesi Rektör V. ve Engelli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın açış konuşmasını yaptığı çevrim içi atölye çalışması yoğun ilgi gördü.

Etkinlik dizisinin 2 Aralık'taki bölümünde sabah saatlerinde, Şile kampüste bulunan Galeri Işık Şile'de Üniversitesi Öğr. Gör. Yusuf Ermez'in Türk İşaret Dili Alfabesi 2. Kişisel İllüstrasyon Sergisinin açılışı yapılırken, öğleden sonra ise yine Öğr. Gör. Yusuf Ermez'in konuk olduğu, 'Sanat Engel Tanımaz' başlığıyla çevrim içi bir söyleşi gerçekleştirildi. 

3 Aralık'ta 'Spor Engel Tanımaz' başlığıyla düzenlenen çevrim içi söyleşiye ise Milli Paralimpik Okçu Bahattin Hekimoğlu, Milli Paralimpik Basketbol Oyuncusu Çağla Nur Uzundurukan ve Basketbol Antrenörü Davut Güngör katılarak, spor dalında engellilerin yaşadıkları deneyimleri paylaştı. 

İlgili Dosyalar