29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, Cumhuriyetin ilanının 98'inci yılını düzenlenen çevrim içi törenle kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ve öğrenci, akademisyenler ve idari çalışanların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen tören, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, Rektör V. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Emine Dal'ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından, 'Cumhuriyet: Bir Kavramın Tarihi Serüveni' başlıklı panelle devam etti.

Moderatörlüğünü Işık Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Kayhan Pusane'nin yaptığı panelde; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ateş Uslu; 'Aristokratların Cumhuriyeti, Baldırıçıplakların Cumhuriyeti: Fransız Devrimi'nde Cumhuriyet Fikirleri', Oslo Üniversitesi'nden Dr. Alp Eren Topal, 'Cumhuriyetten Evvel Cumhur: Osmanlı Siyasetinde Bir Kavramın Serencamı', Işık Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erol Ülker, 'İmparatorluğun Son Yıllarında Cumhuriyet Fikri Üzerine: Mesleki Temsil, Halk İdaresi, Osmanlı Geçmişi', Işık Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğr. Gör. Ayşe Köse Badur ise, '1923'ün Penceresinden Cumhuriyet ve Türkiye'deki Manası' başlıklı sunum gerçekleştirdi.