Haberler

Paylaş

Akademik Performans Ödülleri Düzenlenen Törenle Açıklandı

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Akademik Performans Ödül Töreni, Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, Mütevelli Heyeti Başkan Vekilleri, Mütevelli Heyet Üyeleri, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Enstitü Müdürleri, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Genel Sekreter ve Işık Üniversitesi Öğretim Üyelerinin katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.

Törende konuşan Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, üniversitelerin bilimsel araştırmaların yapıldığı en önemli yerler olduğunu vurgulayarak, "Üniversitemizin önüne koyduğu hedefler doğrultusunda bilimsel çalışma ve araştırmaların sayısını artırmaya odaklanmalıyız. Mütevelli Heyeti olarak bu çalışmalarda sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Bugün burada Mütevelli Heyeti Üstün Bilimsel Başarı Ödülleri ve Mütevelli Heyeti Bilimsel Başarı Derecesi Ödülleri alan tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, bilimsel çalışmaları için teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş de törende yaptığı konuşmada, bir üniversitenin eğitime-öğretime, araştırma-geliştirmeye, bilime, topluma ve insanlığa olan katkılarını artırmanın ancak o üniversitenin bileşenleri aracılığıyla mümkün olduğuna dikkat çekerek, "Bilimsel bilgi başta olmak üzere her türlü akademik üretim, bunların öğrencilerimize aktarımı ve toplumla paylaşımı, üniversitemizin temel unsurları olan siz değerli akademisyenlerimiz aracılığıyla gerçekleşiyor. Bu açıdan baktığımızda akademik faaliyetleriniz, üniversitemizde olduğu kadar, üniversite dışında da önemli anlamlar ifade ediyor." diye konuştu.

Türkiye'de faaliyet gösteren üniversitelerin birbirlerinden farklılıklarını ortaya koyabilmelerini sağlayacak parametrelerin değerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, "Üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak akademik - bilimsel çalışmalarınızın önümüzdeki süreçte de artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bugün burada Mütevelli Heyeti Üstün Bilimsel Başarı Ödülü ve Mütevelli Heyeti Bilimsel Başarı Derecesi Ödülü alan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, değerli çabalarınız ve üniversitemize katkılarınız için şükranlarımı sunuyorum." dedi.

İlgili Dosyalar