Haberler

Paylaş

Dr. Hande Karagedik'e Türk İş Kadınları Dergisi'nden Plaket

Halasının küçükken öksürüğü iyileştirmek için kozalak kullanarak yaptığı karışımı iki sene boyunca geliştirerek doğal bir gıda takviyesi ortaya çıkaran Moleküler Tıp Doktoru ve Işık Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Hande Karagedik, başarılarına bir yenisini daha ekledi. İngiltere'de Royal Academy of Engineering kapsamında en iyi üçüncü proje seçilen kozalak şurubu, bu kez Türk İş Kadınları Dergisi'nden de plaket aldı.

"Kadınların iş gücüne katılarak, başarılı girişimlere imza atması ülkemizin ekonomik kalkınmasına fayda sağlarken, yeni girişimcilere de ilham oluyor" düşüncesiyle gerçekleştirilen Türk İş Kadınları Rehberi ve Plaket Töreni'nde, Işık Üniversitesi SHMYO Öğretim Görevlisi Dr. Hande Karagedik'e de geliştirdiği projelerden dolayı plaket takdim edildi.

TÜBİTAK'tan aldığı destekle, Tarım Gıda ve Orman Bakanlığı tarafından da ruhsatlandırılan gıda takviyesini geliştiren Dr. Hande Karagedik, Işık Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda mikrobiyoloji dersi veriyor. Dr. Hande Karagedik'in 2012 yılından itibaren görev aldığı bilimsel çalışmalarla ilgili olarak; SCI, SSCI, Arts and Humanities kapsamında bulunan dergilerde 5 makalesi, uluslararası diğer hakemli dergilerde 2 adet makalesi ve 13 uluslararası bildirimi bulunuyor.

İlgili Dosyalar