Haberler

Paylaş

Mütevelli Heyeti Başkanımız Işık Ailesiyle Bir Araya Geldi

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı M. Serdar Sarıgül, yeni Mütevelli Heyetinin Işık Üniversitesine yönelik hedeflerini ve yönetim anlayışını paylaşmak amacıyla düzenlenen bir dizi online ve fiziki katılımlı toplantıda Işık Ailesi ile bir araya geldi.

Mütevelli Heyeti Başkanı M. Serdar Sarıgül ilk olarak Başkan Vekilleri dahil tüm Mütevelli Heyeti Üyeleri ile birlikte, 27 Ocak 2021 Çarşamba günü düzenlenen geniş katılımlı tanışma toplantısında akademik yönetim ve idari yönetim kadroları ve Öğrenci Konseyi ile bir araya geldi. Online olarak gerçekleştirilen toplantıda, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, katılımcılara yeni Mütevelli Heyetini takdim ederken, Mütevelli Heyeti Başkanı M. Serdar Sarıgül de hedefler ve amaçlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Tanışma toplantısında konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı M. Serdar Sarıgül; "Amacımız, geleceğini inşa etmek isteyen bir kurum olarak, üniversitemizi yeni bir vizyon ortaya koyarak gelişen ve değişen ekosistem içerisinde kalıcı ve sürdürülebilir bir modelle, topluma katkısı olan yararlı insanlar yetiştiren bir üniversiteye dönüştürmektir. Kısaca, yeni bir üniversitedir amacımız." dedi.

Her birimle ayrı ayrı görüşme  
Mütevelli Heyeti Başkanı M. Serdar Sarıgül; Mütevelli Heyeti Başkan Vekilleri ve Mütevelli Heyeti Üyelerinin de iştirakleri ile düzenlenen geniş katılımlı bu ilk tanışma toplantısının ardından, katılımcı yönetişim ve açık iletişim ilkeleri çerçevesinde akademik yönetim ve idari yönetim birimleriyle; Başkan Vekilleri Necdet Şenkal ve Ahmet Burak, Rektör, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve Genel Sekreter Ertuğrul Bul'un da hazır bulunduğu ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirdi. Mütevelli Heyeti Başkanı M. Serdar Sarıgül, bu birimlerin çalışmaları ve iş süreçleri ile ilgili bilgilerin yanı sıra üniversiteyle ilgili değerlendirmelerini, karşılaştıkları sorunları, hedeflerini ve yeni dönemden beklentilerini dinledi.

3 Şubat 2021 Çarşamba günü bu yönde düzenlenen fiziki katılımlı ilk toplantıya, Dekanlar, Enstitü Müdürleri, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Yabancı Diller Okulu Müdürü ile Uygulama ve Araştırma Merkezleri Müdürleri katıldı. Toplantıların aynı gün öğleden sonraki bölümünde ise Genel Sekreter, Daire Başkanları ve Müdürler ile online platform üzerinden görüşme gerçekleştirildi.

Öğrenci Konseyi ve mezunlarla görüşme
Bu toplantının ardından Mütevelli Heyeti Başkanı M. Serdar Sarıgül ve Başkan Vekilleri, Kaynak Geliştirme Daimi Kurulu Başkanı ve Üyelerinin de katılımıyla, Rektör, Rektör Yardımcısı, Öğrenci Dekanı, Işık Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan ve Üyeleriyle görüştü. Öğrenci odaklı üniversite ve katılımcı yönetim anlayışının vurgulandığı toplantıda, öğrencilerin Işık Üniversitesine ilişkin değerlendirmeleri, beklentileri ve önerileri ele alındı.

Mütevelli Heyeti Başkanı ve Başkan Vekilleri daha sonra, Işık Üniversitesinde aldıkları nitelikli eğitimin ardından başarılı kariyer yaşamlarıyla, üniversitenin kamuoyu ile etkileşiminde en önemli paydaşlarından biri olma özelliği taşıyan Işık Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda, üniversite ile Mezunlar Derneği arasındaki mevcut iletişim ve ilişkinin daha da güçlendirilmesi ve karşılıklı daha fazla katkı sunulması konuları görüşüldü.

Hedeflerini; 'kısa ve orta vadede vakıf üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almak ve ilerleyen zaman diliminde de Türkiye'nin en kaliteli ve en saygın üniversiteleri arasında kalıcı olan, öğrencileri ve tüm paydaşları tarafından tercih edilen bir üniversite olmak' olarak açıklayan Mütevelli Heyeti Başkanı M. Serdar Sarıgül, "Önümüzde tek bir hedef var; Işık Üniversitesini büyük bir hızla, büyük bir güçle ve atılımla ileriye taşımak, onu Türkiye'de vakıf üniversiteleri arasında hak ettiği yere taşımak. Bu hedef hiçbir mazereti ve değerlendirmeyi kabul etmeyecek kadar kesin, berrak ve nettir. Bu atılımın gerektirdiği her türlü çabayı yılmadan yorulmadan göstereceğiz." dedi. Uygulayacakları stratejik yaklaşıma da değinen Mütevelli Heyeti Başkanı M. Serdar Sarıgül, "Akademik, idari ve finansal başarısı olan, rekabette öncü yeni bir üniversite modeli oluşturmak, değişen dünyaya ve yeni normlara uyum sağlamak, kurum yetkinlikleri olarak uyum, çeviklik ve dayanıklılık yetkinliklerini geliştirmek ve bu anlayışla hareket eder hale gelmek." diye konuştu.

'Hep birlikte aynı hedefe odaklanacağız'
Yeni dönemde görev yapacak Mütevelli Heyeti Üyelerinin, daha önce de olduğu gibi kendi alanlarında uzman ve söz sahibi, bilgi birikimleri ve yetkinleriyle kendilerini kanıtlamış, başarılı işlere imza atmış, yüksek sorumluluk ve görev bilincine sahip isimler olduklarını kaydeden Mütevelli Heyeti Başkanı M. Serdar Sarıgül, "Sayın Başkan Vekillerimiz ve Üyelerimizle birlikte hem son derece uyumlu ve hedeflere yönelik, hem de usul ve esaslara uygun bir çalışma düzeni içinde olacağız. Yasal mevzuat ve Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Kuruluş ve İşleyiş Yönetmeliği çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi. Mütevelli Heyeti Başkanı M. Serdar Sarıgül, tüm alanlarda kalitenin artırılmasının önemine dikkat çekerek, herkesin aynı hedefe odaklanması gerektiğini vurguladı.

İlgili Dosyalar